Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

U BiH još vjeruju da je moguće odigrati preostale susrete prvenstva

Rukometna lopta
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
20.03.2020.
u 12:02

On ne  dvoji  da bi  u slučaju nastavka natjecanja rukometni klubovi imali određene probleme oko priprema i ostvarivanja forme , a moguće i financijskih problema, međutim, dodaje kako bi ipak bili svi u istoj poziciji te da bi to bila najmanja šteta u ovoj  složenoj situaciji

Predsjednik  Rukometnoga saveza BiH Slobodan Zadro izjavio je u petak kako će Savez možda naći prostor da se završi prekinuto prvenstvo, ali neće žuriti s odlukom i donositi je  naprečac.   

Premijer  rukometna  liga  prekinuta je zbog širenja koronavirusa u BiH nakon 18 odigranih kola, a za njezin regularni završetak potrebno je odigrati još  12 Kola.

Zadro najavljuje kako će krovna  bosanskohercegovačka rukometna organizacija pratiti stanje u zemlji i podsjeća da je i UEFA odgodila Europsko  nogometno prvenstvo  za sljedeću godinu da bi omogućila da se regularno  završe  državna  prvenstva.

S druge strane predsjednik Rukometnoga  saveza  RS  Marinko Umičević  predložio je  da se  prvenstvo u muškoj i ženskoj konkurenciji  okonča i  titule podijele  prema trenutnim plasmanima kako je postupio i Košarkaši savez BiH. 


 
"Ne mislim da je krovna košarkaška kuća postupila  posebno  razumno i po meni ta je  odluka bila prebrza. Jednako tako držim kako u statutu i propozicijama  natjecanja Rukometnoga saveza  nema temelja da se donese  odluka o  proglašenju pobjednika prije završetka prvenstva. To je moj osobni stav, ali koliko znam i još  nekolicine članova Upravnoga odbora RS BiH", kazao je Zadro.
 
On ne  dvoji  da bi  u slučaju nastavka natjecanja rukometni klubovi imali određene probleme oko priprema i ostvarivanja forme , a moguće i financijskih problema, međutim, dodaje kako bi ipak bili svi u istoj poziciji te da bi to bila najmanja šteta u ovoj  složenoj situaciji. 

"Realno,  epidemija  u BiH  očigledno tek uzima zamah i teško je  očekivati skorašnje  održavanje sportskih natjecanja. Ipak, mislim da treba malo sačekati i vidjeti razvoj stanja kako bismo postupili  ispravno. Razmišljamo prioritetno pronaći  prostor za završetak rukometnoga prvenstva ako to ikako bude moguće", poručio je Slobodan Zadro.     

Ključne riječi

Komentara 1

PL
Playmaker
17:03 20.03.2020.

Hajmo Jarani !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije