Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

U 2. kolu Čilić igra protiv Dimitrova, a Petra Martić protiv K. Mladenović

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
26.05.2019.
u 18:29

Od preostalih troje hrvatskih predstavnika u ponedjeljak će na teren Donna Vekić i Borna Ćorić, dok će Ivo Karlović protiv Španjolca Feliciana Lopeza igrati u utorak

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je pobjedom 6-3, 7-5, 6-1 protiv Talijana Thomasa Fabbiana izborio nastup u 2. kolu Roland Garrosa, za plasman u 3. kolo borit će se protiv Bugarina Grigora Dimitrova, dok je Petra Martić nakon trijumfa 6-1, 6-2 protiv Tunižanke Ons Jabeur za suparnicu u 2. kolu dobila Francuskinju Kristinu Mladenović.

Kristina Mladenović (WTA - 53.) je u francuskom dvoboju sa 6-3, 7-6 (3) nadigrala Fionu Ferro. Petra Martić u međusobnim dvobojima s Mladenović vodi 2-1, a slavila je u njihovom posljednjem obračunu, u četvrtfinalu turnira u Istanbulu na zemljanoj podlozi, gdje je naša tenisačica prije mjesec dana osvojila svoj prvi WTA naslov u karijeri. Mladenović je prije dvije godine bila četvrtfinalistica Roland Garrosa, dok je Martić u Parizu dvaput bila u osmini finala. 

>> Lijepa tenisačica zagolicala maštu: Pogledajte u čemu je igrala, svi gledali samo nju!

Marin Čilić
1/13

Grigor Dimitrov (ATP - 47.) je u prvom kolu u pet setova sa 6-3, 6-0, 3-6, 6-7 (4), 6-4 pobijedio Srbina Janka Tipsarevića i tako izborio pravo da po šesti put u karijeri odmjeri snage s Marinom Čilićem. Naš tenisač vodi s 4-1 u međusobnim dvobojima. Ovo će im biti prvi meč na zemljanoj podlozi.

Od preostalih troje hrvatskih predstavnika u ponedjeljak će na teren Donna Vekić i Borna Ćorić, dok će Ivo Karlović protiv Španjolca Feliciana Lopeza igrati u utorak.

Donna Vekić će protiv ruske kvalifikantice Ljudmile Samsonove (WTA - 161.) igrati drugi meč na terenu 7, gdje program započinje u 11 sati. Borna Ćorić i Slovenac Aljaž Bedene (ATP - 97.) će na teren 1 kao treći, a početak njihovog dvoboja može se očekivati oko 14.30 sati.

Švicarac Roger Federer nije imao poteškoća u svom prvom nastupu na pariškoj zemlji nakon četiri godine izbivanja. Sa 6-2, 6-4, 6-4 bio je bolji od Talijana 24-godišnjeg Talijana Lorenza Sonega (ATP - 73.).

Prvo veliko iznenađenje priredio je francuski veteran Nicolas Mahut koji je okrenuo zaostatak od 0-2 u setovima i izbacio iz turnira prošlogodišnjeg polufinalistu Talijana Marca Cecchinata svladavši ga s 2-6, 6-7 (6), 6-4, 6-2, 6-4 

Najveće iznenađenje prvog dana u konkurenciji tenisačica napravila je Ruskinja Anastasija Potapova (WTA - 81.) koja je sa 6-4, 6-2 pobijedila 5. nositeljicu, Njemicu Angelique Kerber.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije