Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za vrh

Turski fanatizam protiv španjolskih i grčkih zvijezda te Srbije u usponu

Juan Carlos Navarro
AFP
23.08.2010.
u 11:07

Amerikancima će najveći protivnici za zlato biti Španjolska i Grčka, a ne smije se zaboraviti Srbiju i Brazil.

Izostanak najvećih imena svjetske košarke bit će glavna priča Svjetskog prvenstva sve do prvog podbacivanja. Tada će Pau Gasol, Kobe Bryant ili Dirk Nowitzki pasti u drugi plan, isto kao i pripremni susreti koji su u najboljem svjetlu pokazali Grčku i Španjolsku.

Dok su lepršav napad i granitna obrana Grčke umanjili incident u susretu sa Srbijom, Španjolska je pokazala da ima snage nadomjestiti kvalitetu Paua Gasola, ponajprije zahvaljujući njegovu bratu Marcu. Igra Furije i dalje najviše ovisi o Juanu Carlosu Navarru i Joseu Calderonu, a izbornik Scariolo napravio je spoj energije mladih i iskustva nešto starijih. Spanoulis i Diamantidis su natjerali navijače da zaborave Thea Papaloukasa, dok je najviše zabrinutosti izazvala ozljeda ruke dominantnog pod koševima Bourousisa.

Ako se u stranu stavi krvava tučnjava s Grcima, pozitivne pripreme imali su i srbijanski igrači. Izabranici Dušana Ivkovića nastavili su s odličnim predstavama nakon europske bronce i pokazali kako su na pravom putu da se vrate u sam vrh svjetske košarke. Miloš Teodosić je iz susreta u susret pokazivao svu raskoš talenta, ali je glavna snaga Srbije momčadska igra i bespogovorno, gotovo vojničko praćenje Ivkovića.

Uzavrela atmosfera u Istanbulu bit će glavni zalog Turske da na krilima Türkoglua može doći do svjetske medalje, iako su na pripremama nerijetko pokazivali da im se obrana baš i ne igra, a da u napadu nisu raznoliki, ponajviše zbog izostanka centra Mehmeta Okura. Ipak, lukavstvo izbornika Bogdana Tanjevića glavni je razlog za nepovjerenje u sliku igre koja bi se mogla značajno razlikovati čim počne prvenstvo, jer je Turcima glavni cilj da budu prvi u skupini C i u četvrtfinalu vjerojatno izbjegnu Amerikance.

Unatoč izostanku Manua Ginobilija, Argentina će tražiti put prema polufinalu, prvenstveno zbog razigranog Luisa Scole i motiviranog šutera Carlosa Delfina. Iz prikrajka za najveće domete vrebaju Brazilci. Jakim imenima Splittera, Nenea, Varejaa i Barbose idodali su argentinskog stručnjaka Magnana koji zna kako pobijediti SAD i osvajati medalje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije