Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NEGO SUMNJIVO

Pokazuje li ova snimka da je Galatasaray namjestio utakmicu?!

Galatasaray
Vine/Screenshot
18.05.2015.
u 22:11

'Mogao je posegnuti za loptom, a ne povući ruku.'

Bešiktaš je izgubio teoretske šanse za osvajanjem naslova u Turskoj, ali svejedno je u igri još uvijek Fenerbahče koji sa 70 bodova zaostaje tri za Galatasarayem. Zato se kao skandal tretira način na koji je Wesley Sneijder zabio u domaćoj pobjedi protiv Genclebirligija (1:0).

Naime, Nizozemac je u 66. minuti pucao ne baš pretjerano jako s vrha kaznenog prostora i umjesto da pokuša obraniti udarac, vratar Ferhat Kaplan bacio se i povukao ruku. Naravno da je lopta ušla u gol bez problema.

Uslijedili su žestoki napadi, prvenstveno pristaša Fenerbahčea, ali i samog kluba, no nisu bili tihi ni s Bešiktaševe strane zato što su mislili da imaju šanse za naslov. Prosuli su je domaćim porazom od Konyaspora (0:1).

Najgore od svega jest što predsjednik Genclebirligija Ilhan Cavcav nije baš najuvjerljivije branio svog vratara.

- Gol sigurno nije namješten! Kaplan je poštena osoba i sigurno ne bi pustio gol - rekao je predsjednik i nastavio te se zapravo doveo u neugodnu situaciju:

- Ali mogao je posegnuti za loptom, a ne povući ruku...

Loše je to sve skupa za turski nogomet jer UEFA je već istragom zaključila da su Fenerbahče i Bešiktaš namještali utakmice u sezoni 2010./2011. i zbog toga ih u 2013. kaznila na dvije, odnosno jednu godinu, zabrane nastupanja u europskim klupskim nogometnim natjecanjima. Kasnije je odluka povučena jer je Sud za sportsku arbitražu (CAS) presudio u korist turskih klubova. No samo se skinula kazna, nisu lišeni krivnje za namještanje.

U sljedećem kolu Galatasary igra kod kuće protiv Bešiktaša, a Fenerbahče gostuje kod Istanbul Basaksehira. U posljednjem kolu Galatasary gostuje kod Rizespora, a Fenerbahčeu dolazi Kasimpasa.

>> Pogledajte na kakav amaterski način se Bilić oprostio od naslova!

Komentara 4

ŠU
šušnjar
08:47 19.05.2015.

Poništiti utakmicu odmah,a kažu da je HNL močvara

TO
tonimohave
11:51 19.05.2015.

Ovo je cisto sr.... , mogao je to lako da odbrani, vidi se iz aviona

DI
dinamojavolim1
12:44 19.05.2015.

bitno da svi pljujete po HNL-u,chelsea jucer izgubi sa 3:0,bayern gubi od koga stigne,ovu snimku bolje ni ne komentirat... a kad dinamo odigra s nekim X onda je to namjestaljka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije