Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMAG

Turnir preuzima Vanja Božičković

Tenis
Igor Kralj
29.10.2009.
u 20:04

“Potvrđujemo da je Istraturist s gospodinom Rasbergerom sporazumno raskinuo ugovor. Također, u tijeku su pripreme za organizaciju sljedećeg ATP turnira, a Istraturist radi na kadrovskim rješenjima za vođenje turnira” – stoji u kratkom priopćenju Istraturista u povodu odlaska karizmatičnog direktora koji je umaški ATP turnir vodio 20 godina, od njegova prvog izdanja 1990. godine.

Nema opširnijeg obrazloženja ove odluke, a na telefonske upite Istraturistu je stizao odgovor da su odgovorne osobe “na sastanku na kojem se priprema sljedeća turistička sezona”.

Odluka je stvar vlasnika

– Potvrđujem raskid ugovora nakon 33 godine provedene u Istraturistu i 20 godina na čelu ATP turnira. No to je ujedno i sve što ćete čuti od mene – govorio nam je jučer Slavko Rasberger, o čijim se sve lošijim odnosima s upravom Istraturista i odlasku već dulje govorilo.

Teško je reći gdje je stvar pukla, no znakovit je trenutak bila odluka Istraturista o raspuštanju tvrtke ‘Istra Golf’, koja je organizirala ATP Croatia Open i u kojoj je Rasberger bio alfa i omega, te osnivanju nove tvrtke ‘Istra D. M. C.’, u kojoj je Slavko bio samo član uprave, vjerojatno sve kako bi se znatno umanjila njegova uloga i samostalnost u cijeloj priči oko turnira. Naravno, određenog utjecaja na sve to ima i stalno Slavkovo nezadovoljstvo proračunom koji mu je bio na raspolaganju za dovođenje tenisača. Odluka je stvar vlasnika i nije političke prirode, s obzirom na to da je Rasberger bio prijatelj s većim dijelom hrvatskog političkog vrha. Ono što je sigurno jest da turnir ostaje u Umagu, budući da je Istraturist, čiji je većinski vlasnik Zagrebačka banka, i dalje vlasnik licencije. No veliko je pitanje hoće li zadržati dosadašnji ugled koji je Rasberger stvarao godinama i Umag pretvorio u atraktivno turističko i sportsko odredište. S obzirom na njegove kontakte i prijateljske odnose s igračima, novog direktora čeka težak posao.

Horvat neće na čelo


Iako su mnogi kao nasljednika Slavka Rasbergera na mjestu direktora ATP-a Croatia Open već vidjeli sadašnjeg direktora zagrebačkog ATP turnira i ranka Horvata, čini se da Horvat uopće nije u prvom planu. Naime, iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da je najozbiljniji kandidat za tu funkciju Vanja Božičković, marketinški stručnjak i vlasnik sportske agencije SportMark, koji se, među ostalim, već nekoliko godina bavi marketingom u Hrvatskom teniskom savezu.

Uz to, on je u dobrim odnosima s obitelji prvog čovjeka Zagrebačke banke Franje Lukovića, čija će se riječ u konačnom izboru novog direktora i te kako slušati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije