Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
švedski stoper

Turina: Atta je igrač za Dinamo, u Švedskoj se igra za kikiriki

atta
Švedski nogometni savez
13.11.2010.
u 08:07

Dinamo danas igra u Splitu, u koji je otišao a da novinari nisu smjeli razgovarati s igračima. Zacijelo da ne spomenu tučnjavu Rukavine i Ademija.

Nekoliko puta ove sezone Dinamo je išao dan prije utakmice na put, rano ujutro, odmah nakon doručka u klubu. No, sve bi bilo isto i sad kad su plavi odlazili u Split da klupski direktor za odnose s javnošću nije rekao da ne dolazimo, da se s igračima ne može razgovarati.

Zoki ga je gledao

– Rano je to, još su bunovni, nema potrebe – objasnio je Tomislav Marčinko da nam zapravo ne trebaju riječi igrača prije utakmice sa Splitom (subota, 20.05). Bez njega to ne bismo znali. Ipak je čudno da se to dosad u u Dinamu nije baš događalo, da dan prije važne utakmice (kako su je nazvali plavi) nitko iz stožera ili momčadi ništa ne govori. No, jasno je da ne žele da se razgovara s igračima kako ne bi bila spomenuta tučnjava Ante Rukavine i Arijana Ademija. Koji zbog suspenzije nisu putovali na susret s Katalinićevom momčadi. Vrsaljko ne kandidira zbog ozljede gležnja.

Posljednji trening plavih u Maksimiru s tribine je gledao Šveđanin Walid Atta u društvu menadžera Joze Palca. Da bi taj 24-godišnji stoper na kraju potpisao ugovor. Doduše, ne s Dinamom nego s Lokomotivom, što je u sestrinskom klubu plavih i službeno objavljeno. No, da je to zapravo posao u kojem je Dinamo vukao glavne poteze jasno je jer je sportski direktor Zoran Mamić prije desetak dana bio u Švedskoj na utakmici AIK Stockholm - Elfsborg.

Tada su nam izvori iz Švedske rekli da je mogao gledati samo napadača Elfsborga Avdića, te AIK-ova Banguru i jednog mladog stopera AIK-a. Taj mladi stoper je upravo Walid Atta.

– Odličan je igrač – rekao je Ivan Turina, dosadašnji Attin suigrač u AIK-u.

– Mlad je, dešnjak. Odličan je stoper, puno nam je pomogao da ostanemo u ligi. Nije igrač koji će samo izbijati loptu, zna igrati, iznijeti loptu. I dobar je dečko, apsolutni profesionalac, ne radi probleme, odličan je za Dinamo – ističe Turina koji odrađuje 3,5-godišnji ugovor u AIK-u zajedno s Goranom Ljubojevićem.

Napali ga navijači

Atta je imao problema s navijačima jer nije želio potpisati novi ugovor, zato je dio sezone i proveo na klupi. Šveđanin koji ima i putovnicu Eritreje igrao je za sve mlade švedske selekcije, za mladu reprezentaciju (do 21) odigrao je tri utakmice. Nagađanja da će u 5,5 godina u Hrvatskoj zaraditi četiri milijuna eura nisu ni približno točna.

- U Švedskoj se skromno plaća, igra se za kikiriki - veli Turina.

Atta se vratio u Švedsku, pravo nastupa za Lokomotivu ima nakon Nove godine.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
08:36 13.11.2010.

Nisu mogli razgovarati jer su rano u jutro (10,00) još \"bili bunovni\". Vjerojatno od Martinja.

SA
santos008
11:58 13.11.2010.

Ako je dobar igrac ,ko si ti golman ,onda:\'\'Pisaj ga Dragice\'\'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije