Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj

Tudor za MAX!: Italija je jača, borit ćemo se za treće mjesto

MAX! (1)
Foto: MAX!
1/3
25.05.2012.
u 18:52

U novom broju sportskog tjednika MAX! bivši juventini Tudor i Jarni o uspjehu svoga kluba i šansama Hrvatske na Euru. – Bilić je trebao čekati kraj Eura da objavi odlazak – kaže Jarni

Preporod Juventusa i njegovo osvajanje naslova talijanskog prvaka u velikoj će se mjeri odraziti na igru talijanske reprezentacije koju vodi izbornik Cesare Prandelli, i sam bivši juventino iz osamdesetih. Nekadašnji atomski lijevi bek i krilo jako cijeni današnju Italiju s jakim Juventusovim “okusom”.

– Prandellijevu novu Italiju čine manje zvučna imena, ali njeguje kreativniju igru i više napadački stil – kaže Jarni u novom broju sportskog tjednika MAX!

Jarni se osvrnuo i na našeg prvog suparnika na Euru, Irsku koja nosi snažan talijanski pečat. Štoviše, zbog Giovannija Trapattonija taj je pečat naglašeno juventinski.

– Irska je vrlo čvrsta i borbena momčad, vođena sjajnim trenerom koji je osvojio sve što postoji. Za Hrvatsku predstavlja problem činjenica da Irska stalno igra na rubu dopuštenog. Sjećam se prethodne utakmice protiv Irske, kad smo prvu priliku stvorili u 85. minuti. Irski su reprezentativci bolji u državnoj momčadi nego u klubovima, kao da se transformiraju kad navuku državni dres.

Jarni strahuje da ćemo se na Euru suočiti s još jednim hendikepom.

– Vrijeme Bilićeve objave odlaska u Lokomotiv bilo je loše. Bojim se da će se to nepovoljno odraziti na nastup na Euru. Trebao je čekati kraj EP-a.

Kao i Jarni, i drugi bivši juventino Igor Tudor kaže da je crno-bijel ispod kože te da je ovu titulu slavio zajedno s ostalim “crno-bijelim svijetom”.

– Jednom juventino, uvijek juventino. Toliko sam dugo bio u tom klubu da mi se uvukao pod kožu. Ovo je fantastičan uspjeh jer tek je treći put neka talijanska momčad odigrala prvenstvo bez poraza. Izniman je to pothvat u jednoj od dvije-tri najjače lige svijeta.

– Nerealan je naš optimizam uoči Eura. Ne treba se pouzdati u tradiciju s Italijom. Gledajući naš i njihov sastav, jasno je da je Italija jača – spušta naš nekadašnji standardni stoper loptu na zemlju.

– Razumljivo je da igrači daju pozitivne izjave i da mediji pumpaju atmosferu, ali ispada da ćemo mi i Španjolci sigurno biti među prva dva i da bi bilo razočaranje da ne uđemo u četvrtfinale. Četvrto mjesto bi bilo razočaranje, treće je naš realan doseg, a drugo bi bilo fenomenalan uspjeh.

Ipak, Tudor sebe ne smatra pesimistom u pogledu reprezentacije.

– Vidite kako se naša obrana rekonstruirala nakon odlaska stare garde – sad su tu Ćorluka, Vida, Lovren... Imamo izvanredan talent koji će nam omogućiti da se održimo visoko na Fifinoj ljestvici. Nije slučajno da smo 20 godina u vrhu.

Ključne riječi

Komentara 7

ST
sttipe
19:13 25.05.2012.

italija je možda jača..pobjedit će mentalno jača i pametnija momčad..uigranija..

GO
golo
19:14 25.05.2012.

jarni, nisi u pravu, bolje je da je bilic sada kazao svoje namjere iza eura, dapace nema ni veze, kada se boris i igras za hrvatsku sve se od sebe daje ma koji izbornik bio ili ne bio, mozdfa bi bilo bolje i bez izbornika tako da imamo 11 izbornika, a ti tudor previse sprdis

ST
sttipe
19:11 25.05.2012.

hrvatska nema baš nikakvog prava podcijenjivat bilo koga..uopće neće bit problem ako izgube sve tri utakmice..problem će bit ako ih izgube na onakav način ka protiv grčke..je grčka bila u bunkeru,ali je hrvatska napadala bunker bez bekova u napadu i s modrićem ka trećim stoperom..tako ako odigraju nek idu odma u klubove,na pripreme za iduću sezonu..ako izgube igrajući pošteno,niko im rič neće reć..ja sam pljeska bilbau za igru,a 3:0 je izgubija!!pošteno igra pa izgubija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije