Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi trener Hajduka

Tudor predstavljen na Poljudu: Zadatak je ostvariti rezultat

Igor Tudor, Hajduk (1)
Ivo Cagalj/Pixsell
30.04.2013.
u 12:31

- Zahvaljujem na povjerenju, ovo je velika stvar za mene na početku seniorske karijere. Trenirati klub u gradu u kojem si rođen je velika stvar

Za Igora Tudora je velika stvar što je postao Hajdukov trener. Proslavljeni igrač bijelih željno je dočekao svoju prigodu.

- Nakon stresnog dana priveli smo vam trenera. Igor je naša igračka legenda, vjerujem da će postati i trenerska. Nismo još potpisali ugovor, nismo razgovarali o detaljima, prihvatio je sve bez razmišljanja i priče o trajanju ugovora. Igor je trener za iduće razdoblje, planiramo potpisati barem na jednu godinu, ako ne i više - najavio je predsjednik Marin Brbić.

Tudor i Brbić otkrili su da je Krstičević smijenjen već i prije utakmice protiv Rijeke, prvi razgovor s novim trenerom Brbić je obavio još prošlog tjedna. Tudor se zahvalio Krstičeviću, odao mu priznanje na rezultatima, na fizičkoj spremi.

- Zahvaljujem na povjerenju, ovo je velika stvar za mene na početku seniorske karijere. Trenirati klub u gradu u kojem si rođen je velika stvar. Moj stožer će činiti Hari Vukas kao desna i Jurica Vučko kao lijeva ruka. Trener vratara je Tonči Gabrić, a kondicijski trener je Boro Peyrek - kazao je Tudor.

Pred Tudorom je teških mjesec dana.

- Zadatak je napraviti posao, a to je rezultat. Igrači osjećaju pritisak igranja kod kuće, ali to nije isprika loših rezultata i igara. Čestitam Miši napravio je dobar posao, u razloge smjene ne ulazim. Finale kupa je pred nama, uvjeren sam da ću napraviti pravi posao i osigurati Hajduku igranje u Europi - kaže Tudor.

Svjestan je svega što ga čeka.

- Trener Hajduka uvijek je u nezgodnoj situaciji, jer su pritisci i očekivanja velika. Europa kao cilj treba biti vezana uz kvalitetu igrača. Jedan od mojih zadatak bit će i stvaranje vrijednosti igrača, uvjeren sam da u omladinskoj školi ima pravih igrača. Budućnost kluba usmjerena je na našu školu. Svi bismo voljeli da je Hajduk bogat, ali moramo biti svjesni financijske situacije - rekao je Tudora.

Gajit će ofenzivnu igru, na tragu Antonia contea i Juventusovih 3-5-2.

- Jedna od dobrih stvari trenera Krstičevića je ofenzivna igra, taj dio ću nastaviti. Težit ću igri bez dugih lopti, agresivnoj. Što se tiče sistema igre držim da je to precijenjena kategorija, puno je važniji stil - kaže Tudor.

Njegove trenerske ambicije.

- Ambicije su kao i svih trenera, nitko nije ovdje da bude potjeran za tri mjeseca. Vjerujem u sebe, ciljevi su veliki, a vrijeme će pokazati jesam li dorastao tim ciljevima. Iskustvo će mi nedostajati, ali vjerujem da to neće biti presudno. Važnije su karakteristike, nego iskustvo, važna je baza. Bit ću bolji za dvije-tri godine, ali to će biti za 20-30 posto. Uzora nemam, ali moj nogomet će biti na tragu modernog nogometa, želja mi je da svih deset igrača sudjeluju u fazi napada i fazi obrane. Tražit ću igru u oba smjera, nemam vremena puno i iskoristit ću svaku minutu treninga - kazao je Tudor.

U seniorskom nogometu ima iskustvo u radu s Edoardom Rejom i Igorom Štimcem.

- S Rejom se čujem, od njega sam dobio veliko iskustvo, koristilo mi je iskustvu treniranja s njim. Nastojat ću da se u Hajduku vidi prepoznatljivost, ne bude li se to vidjelo onda znači da nisam uspio. A sa Štimcem i reprezentacijom ću najvjerojatnije prekinuti suradnju, ne bi bilo ozbiljno raditi dva ozbiljna posla istovremeno - rekao je Tudor.

Tijekom dana čut će se i s bivšim trenerom.

- Čut ću se tijekom dana s Krstičevićem, momčad poznam, živim Hajduk, nisam samo trener, već sam i navijač. Možda ovo nije najbolji trenutak za preuzeti Hajduk, ali uzeti Hajduka posljednjih godina nikada nije dobar trenutak - kaže Tudor.

Već u subotu čeka ga gradski derbi sa Splitom.

- Split nisam gledao ove sezone, vodi ih veliki Zoran Vulić s kojim sam sentimentalno vezan, koji mi je dao kapetansku traku Hajduka kada sam počinjao. Bit će mi čast voditi momčad protiv njega. Naravno, pobijedit će Hajduk - zaključio je Tudor.

Brbić je dodao da nema pritiska.

- Nema imperativa pred Tudorom, nitko nema čarobni štapić, pa ni Tudor - kazao je Brbić i dodao da Hajduk neće žuriti s izborom sportskog direktora i da još uvijek nisu razgovarali s bilo kojim kandidatom.

>>Štimac: Tudoru želimo što više uspjeha u Hajduku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije