Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajduk u koprivnici

Tudor ostao bez napadača, Milevski i dalje u B momčadi

Igor Tudor
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
19.10.2014.
u 14:00

Nekadašnja ukrajinska zvijezda i dalje je nespremna, no Tudoru bi u ovoj utakmici i te kako dobro došla.

Tko zna, možda Igor Tudor u Koprivnici na poziciju prvog napadača postavi Miju Caktaša. Naime, on je najbolji strijelac od igrača koji su mu ostali na raspolaganju. Naravno, to se neće dogoditi, Caktaš će zauzeti svoju poziciju u sredini terena, ali... Za važnu utakmicu protiv Slavena Belupa Tudor ne može računati na Sandra Gotala, strijelca četiri prvenstvena pogotka, koji ima žute kartone, pa na Jeana Kouassija (6 golova u prvenstvu) i Antona Maglicu (4 gola). Njih trojica postigli su više od pola Hajdukovih golova u prvenstvu, bili su strijelci 14 puta, a bijeli su tresli mreže 24 puta.

Prskalo od početka

U tu svrhu Tudor je prvoj momčadi priključio Ivana Prskala, prvog napadača B momčadi.

- Moguće je da će igrati u prvom sastavu - kaže Tudor.

Zanimljivo, unatoč silnoj poplavi izostanaka, pogotovu u napadu, Tudor za utakmicu u Koprivnici nije angažirao Artema Milevskog. I taj detalj dovoljno govori o stanju nekadašnje zvijezde ukrajinskog nogometa.

- Jedino čime sam se rukovodio je da Prskalo može više pomoći momčadi od Milevskog. U B momčadi Milevski podiže formu, a za utakmicu protiv Lokomotive trebao bi biti u sastavu prve momčadi - rekao je Tudor.

No, izostankom napadača nisu prestali Tudorovi problemi. Nema još važnih igrača poput Avdije Vršajevića, Dejana Mezge i Antonija Milića.

Teška bitka za ostanak

- Milić je izvan stroja, ima upalu zuba. Koga nema, bez njega se mora. Naći će se jedanaest dobrih. Svaka utakmica u gostima je teška. Slaven Belupo tradiocionalno nam je nezgodan domaćin, bit će motiviran. Svi protivnici motivirani su kad igraju s nama, tako bi bilo i da dođemo s B momčadi - zaključio je Tudor.

Iako je Slaven prije prvenstvene stanke postigao pobjedu i dva remija, među kojima i u igri s Dinamom, nije uspio pobjeći sa dna ljestvice.

Pozitivno je što se poboljšala atmosfera u svlačionici i klubu općenito jer Koprivničance ove sezone očekuje teška borba za ostanak i homogenost im je prijeko potrebna. Potrebni su im i navijači koje trener Elvis Scoria poziva da ih podrže u današnjoj važnoj utakmici s Hajdukom.

- Publika je prošle sezone, kad je bilo najbitnije, pokazala da je uz nas. Bila je jedan od najvažnijih čimbenika da smo ostali prvoligaši. Nisam baš oduševljen noćnim utakmicama, ali nadam se punom stadionu - kazao je Scoria. Hajduk će u Koprivnici nastupiti bez nekoliko igrača prve momčadi, ali strateg farmaceuta se time previše ne zamara. Samo kaže da je uvijek dobro dok protivnik nema nekog važnog igrača na raspolaganju.

Slaven Belupo i Hajduk u Koprivnici su dosad odigrali 23 prvenstvene utakmice. Svaka momčad ima po šest pobjeda, a 11 susreta završeno je bez pobjednika. Zanimljivo je da je i gol-razlika izjednačena – 26:26.

>> Viroza napala Hajduk uoči Splita, treninge propustio i Tudor

Komentara 4

DI
dinamojavolim1
15:39 19.10.2014.

ozrene nebudes popljuval politiku uprave koja kupuje igrace koji nemaju snage za 15 minuta igre a imaju 20 puta vecu placu od recimo jednog caktasa??? bas me zanima kak bi tvoj clanak izgledao da je dinamo kupio milevskog

MA
marko47
16:57 19.10.2014.

Kiš, Kiš, Kiš, Kiš, Kiš!!!

DU
Deleted user
16:35 19.10.2014.

Kaj misliš o naslovu. Katastrofalno vođenje kluba ostavilo Hajduk bez napadača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije