Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometaš godine

Tudor: Modrić je broj jedan, Chelsea ga želi umjesto Lamparda

\'Chelsea\'s Frank Lampard (left) and Tottenham Hotspur\'s Luka Modric battle for the ball Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
22.12.2011.
u 10:12

– On mora biti zacementiran u prvoj postavi Hrvatske jer je igrač koji donosi prevagu – kaže Tudor o Perišiću.

Nama je sresti Igora Tudora i svaki dan porazgovarati s njim nekako uobičajeno. Ali, kad Tudor ode preko granice, možemo shvatiti njegovu vrijednost. Tako je nedavno bio u Torinu, posjetio svoj Juventus, o čemu su izvijestili svi talijanski mediji.

– Juventus igra moderni nogomet, puno se radi na presingu, na posjedu lopte. Promijenila se Italija od vremena kada sam ja igrao – kaže Tudor, koji je bio i u Rimu, susreo se s Lazijevim trenerom Edoardom Rejom kod kojeg je pekao zanat dok je ovaj bio u Hajduku.

A u izboru za najboljeg hrvatskog nogometaša u 2011. godini Tudor je bio vrlo jasan.

– Modrić je uvjerljivo najbolji hrvatski igrač. Ima kontinuitet, nema dvojbi da je on naš broj jedan. Njega silno želi Chelsea, a na njegovoj poziciji ima Lamparda. Tu svakoj priči o tome tko je naš najbolji igrač dolazi kraj. Pazite, Modrić igra u sredini terena, sve pozicije može odigrati na vrhunskoj razini, a rivali su mu ponajbolji svjetski igrači – rekao je Tudor.

Odmah iza njega postavio je kapetana Hrvatske.

– Srna igra jednako kvalitetno kao Modrić, ali ipak igra u ligi niže kvalitete. Šahtar je napravio odlične rezultate u Ligi prvaka – objašnjava Tudor.

Na visoko treće mjesto postavio je Ivana Perišića, iza kojeg je godina u kojoj je ostvario transfer u Bundesligu, izborio status standardnog reprezentativca.

– Za mene je on u rangu Srne, Perišić je igrač koji je u stalnom usponu, on mora imati zacementirano mjesto u prvoj momčadi Hrvatske. Perišić je igrač koji donosi prevagu – kazao je Tudor.

Prekaljeni bivši reprezentativac oduševljen je Mandžukićevim golgeterskim učinkom, sretan je što se Pletikosa na pravi način vratio među vratnice, sviđa mu se Eduardova lakoća realizacije...

– Na popis sam uvrstio Ivica Olića premda nije imao puno utakmica. Ali ono što je prikazao u utakmici s Turskom bilo je vrhunsko, u najvažnijem dvoboju godine bio je onakav Olić kakvog poznajemo i kakvog Hrvatska treba – zaključio je Tudor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije