Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka nas rudić

Tucak: Kada smo napravili razliku, nije bilo razloga nepotrebno se trošiti...

Sandro Sukno
Goran Kovačić/PIXSELL
28.07.2015.
u 07:00

U srijedu igramo s reprezentacijom Brazila koju vodi Rudić i protiv koje smo zadnji put izgubili.

Hrvatska je vaterpolska reprezentacija uvjerljivom pobjedom protiv Kanade s 12:7 otvorila Svjetsko prvenstvo u Kazanju (Tatarstan, Rusija) a Sandro Sukno bio je strijelac prvog pogotka na prvenstvu (iz peterca, nakon minute i 33 sekunde igre).

Našima je, naime, pripala čast da zaigraju prvi, a dobro pripremljeni izabranici Ivice Tucka uvjerljivo su gradili razilku.

– Poveli smo nakon prvog poluvremena s 10:4, pa smo ostatak utakmice odigrali u nešto sporijem ritmu. Nije bilo razloga da se nepotrebno trošimo – kaže Tucak.

Peti susret s Kanađanima

Bio je ovo peti ogled Hrvatske i Kanade na SP-a, a ukupno deseti računajući i druga natjecanja. Svih deset okršaja dobila je Hrvatska. Najuvjerljivija pobjeda Hrvata protiv Kanađana ostaje ona ostvarena na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine kada su dupini (pod vodstvom Ratka Rudića) pobijedili s 19:4.

– Dobro smo otvorili turnir. Malo smo od početka možda nervozno krenuli u prvoj četvrtini, ali mislim da je naša kvaliteta itekako došla do izražaja. Žao mi je da rezultat nije više u našu korist, jer mislim da smo imali prostora. No, s obzirom da je prva utakmica možemo si to dopustiti – istaknuo je Maro Joković.

U drugom kolu, u srijedu u 20.30 sati (HRT 4), Hrvatska igra možda i najvažniju utakmicu u skupini, očekuje nas sraz s Brazilcima Ratka Rudića koji su s Kinom igrali - 9:9.

Uzvratiti Brazilcima

No, u našem posljednjem susretu s njima, na završnom turniru Svjetske lige u Bergamu, doživjeli smo poraz od 10:17, pa opreza nikad dosta.

Prvoplasirane momčadi iz skupina idu izravno u četvrtfinale dok drugoplasirane odnosno trećeplasirane moraju i u osminu finala.

Ostali rezultati: Grčka - Italija 11:10, JAR - Argentina 10:6, Mađarska – Kazahstan 14:5, SAD – Rusija 7:6, Srbija – Crna Gora 11:8, Australija – Japan 10:4.

>>Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Kanadom otvorili Svjetsko prvenstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije