Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velik uspjeh mladog Karlovčanina

Tubić osvojila svjetsko zlato, Livada broncu

'pokrajina... karlovac 060508... josip livada...karate klub kaplast... snimio danko fajt/vecernji list'
'danko fajt'
16.11.2009.
u 13:50

Već u prvom kolu Livadu je šokirao Francuz Laugier, no konačan rasplet ipak je bio sretan za našeg borca.

Ivona Tubić, karatistica Voloskog, osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u Maroku. Tubić je u juniorskom finalu pobijedila Turkinju Burucu 4:1. Josip Livada iz Karlovca osvojio je juniorsku broncu, pobjedom nad Turčinom Alganom.

Josip Livada izvršio je obećanje i u Karlovac se vraća sa svjetskim odličjem! Mladi član Karate kluba Kaplast osvojio je broncu na Svjetskome juniorskom prvenstvu u marokanskom Rabatu, i to nakon što je već u prvom susretu poražen. Puno je Livada očekivao od ovog prvenstva i tim je veći bio šok nakon što je na startu izgubio od Francuza Laugiera (0:2). Bio je to susret drugog kola, jer je voljom ždrijeba karlovački karatist u prvom kolu bio slobodan.

Još motiviraniji

Srećom, Francuz je ušao u finale, što je Livadi omogućilo da kroz repesaž pokuša doći do bronce. Moral mu nije opao, naprotiv, očito je bio još motiviraniji da pokaže kako mu je mjesto u samom svjetskom vrhu i uslijedile su tri pobjede, koje su ga dovele do borbe za odličje – redom su u tijesnim i neizvjesnim borbama, u kojima je o konačnom pobjedniku odlučivao samo jedan bod, "padali" Španjolac Simon Coloret, Grk Stefanou i Šveđanin Tarda.

Za svjetsko brončano odličje Livada se borio protiv Tučina Yasina Koraya Algana. Nakon što je meč okončan rezultatom 1:1, sudačkim preglasavanjem za pobjednika je proglašen Karlovčanin. Nakon sjajnog "povratka iz mrtvih" veselje je, razumljivo, bilo veliko, ali Livada je ipak neposredno nakon pobjede kazao kako je prije natjecanja priželjkivao i sjajnije odličje.

U ovom velikom uspjehu veliki je obol Darija Keče, koji je i u Maroku bio u trenerskom kadru hrvatske reprezentacije. Karate klub Kaplast za danas u 12 sati zakazao je i konferenciju za novinare, na kojoj će se nazočnima obratiti i svi sudionici ovoga velikog uspjeha.

Ribić do trećeg kola

Ne treba zaboraviti ni Dominika Ribića koji je u Maroku nastupio u konkurenciji mlađih seniora.

U prvom kolu svladao je Irca Caswella 7:2, u drugom je bio bolji od Kanađanina Sequeire sa 2:1, no potom je nažalost poražen od Iranca Hassanbeigija (0:5). Iranski karatist nije uspio doći do finala pa ni Ribić nije dobio prigodu da kroz repesaž dođe do odličja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije