Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS Jo-Wilfried Tsonga pobijedio Novaka Đokovića sa 1:6, 7:5, 6:1

Tsonga se oprostio pobjedom protiv Đokovića

13.11.2008.
u 13:20

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga oprostio se od Mastersova kupa u Šangaju pobjedom u posljednjem meču. Svladao je Novaka Đokovića 1-6, 7-5, 6-1.

Takav rezultat nije naškodio Novaku Đokoviću koji se već ranije plasirao u polufinale, a Tsonga je tek dobio malu zadovoljštinu.

Inače, početkom godine Đoković je pobijedio Tsongu u finalu prvog Grand Slam turnira (Australian Opena), ali je zato Francuz uzvratio s tri pobjede u nizu. Prvo u finalu Bangkoka, pa u Parizu, te sada na Mastersovu kupu.

Đoković je naglo započeo meč i lako dobio prvi set sa 6-1. U toj prvoj dionici Tsonga je osvojio samo dva poena od 11 na drugi servis, te je u igri bio potpuno inferioran.

Nešto je bolji bio tijekom drugog seta, makar je Đoković i dalje više prijetio na suparnički servis. I onda se kod vodstva 6-5 dogodio ključni trenutak. Tsonga je uspio iskoristiti prvu set loptu, a nakon toga je preko puta sebe imao nezainteresiranog suparnika koji je htio samo što prije okončati meč i sačuvati snagu za polufinale.

Drugi meč 3. kola ove skupine između Davidenka i Del Potra odgovorit će na pitanje tko je drugi sudionik polufinala iz Zlatne skupine.

Mastersov kup, Zlatna skupina, 3. kolo:
Tsonga (6) - Đoković (2) 1-6, 7-5, 6-1
Davidenko (4) - Del Potro (7) (kasnije)

Redoslijed: 1. Đoković 2-1 (5-3 u setovima), 2. Davidenko 1-1 (3-3), 3. Del Potro 1-1 (2-2), 4. Tsonga 1-2 (3-5)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije