Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Iznenađen sam'

Trostruki osvajač Zlatne lopte žestoko kritizirao Slavena Bilića

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.03.2016.
u 10:02

West Ham je trenutačno peti klub u Premier ligi, a uz to spada među 20 najbogatijih klubova u Europi. Ali kad gledam njegove utakmice, stvarno sam iznenađen. Igra je prespora i sliči rukometu, s neprestanim zabijanjem u zid – napisao je Van Basten.

Slaven Bilić i njegov West Ham ove sezone nižu uspjehe te su u Premiershipu konkurenti za mjesta koje sljedeće sezone vode u Ligu prvaka. Većina kroničara nižu komplimente za igru čekićara, no ima i onih, poput slavnog nizozemskog igrača Marca van Bastena, koji nisu oduševljeni njihovim predstavama.

– West Ham je trenutačno peti klub u Premier ligi, a uz to spada među 20 najbogatijih klubova u Europi. Ali kad gledam njegove utakmice, stvarno sam iznenađen. Isto vrijedi i za Southampton u utakmici prošloga vikenda protiv Sunderlanda. Lopta se nasumično napucava prema naprijed, nitko nema ideje i nitko ne preuzima inicijativu. Igra je prespora i sliči rukometu, s neprestanim zabijanjem u zid – napisao je Van Basten u kolumni za Voetbal International.

 

Zanimljivo kako Southampton vodi njegov sunarodnjak Ronald Koeman. A nije štedio niti drugog Nizozemca, Louisa van Gaala, menadžera Manchester Uniteda.

– Puno su novca uložili u pojačanja, ali ona nisu sposobna dobro odigrati protiv bilo kojeg jačeg protivnika. U Van Gaalovoj momčadi je primjetan manjak igračke inteligencije, a na travnjaku djeluju zapanjujuće sporo. Jedini koji je tehnički i taktički na pravoj razini je Daley Blind – naglasio je Van Basten, a pohvale na račun Blinda mogu se okarakterizirati i kao povlađivanje njegovu ocu Dannyju kojem je trostruki osvajač Zlatne lopte pomoćnik na klupi nizozemske reprezentacije.

>>Slaven Bilić novom pobjedom postao najuspješniji trener West Hama u povijesti!

Komentara 29

CH
chiko
10:25 10.03.2016.

Van Bastenu svaka čast na njegovoj izuzetnoj nogometnoj karijeri, ali ovo što je izjavio je malo veća glupost. Reći da je igra nogometnog kluba prespora i da zato liči na rukomet je smješno. Rukomet je 100 puta dinamičniji sport, na tekmi padne preko 50-tak golova (ne rijetko i preko 60). Svaki rukometaš na jednoj utakmici ima barem 80-tak kontakata, ne baš nježnih. Tako da mu usporedba baš i ne stoji.

MA
madmax17
10:12 10.03.2016.

Pa Hrvat je, ima te rukometne gene.

SI
Sidro123
10:36 10.03.2016.

Ako si tako dobar zasto si onda asistent menader. Bilic je puno pokazao ove sezone. Na kraju utakmice se gleda je li tim pobjedio, a na kojom brzinom su dodavali loptu. Ljubomora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije