Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Trojac s vrha svjetske ljestvice u Zagrebu napada Boltov rekord

Usain Bolt
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
04.09.2023.
u 16:00

Rekord mitinga postavio je svjetski rekorder i najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt, koji je 2011. na Mladosti zaustavio štopericu na 9.85 sekundi.

U nedjelju, 10. rujna, na stadionu Mladosti će biti održano 73. izdanje zagrebačkog atletskog mitinga "Memorijal Borisa Hanžekovića", a jedna od najzanimljivijih disciplina bit će utrka atletičara na 100 metara u kojoj će, među ostalima, nastupiti Ferdinand Omanyala, Oblique Seville i Kishane Thompson 

Rekord mitinga postavio je svjetski rekorder i najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt, koji je 2011. na Mladosti zaustavio štopericu na 9.85 sekundi.

Mnogi su sprinteri dolazili u Zagreb u nadi da će nadmašiti Bolta, a najviše mu se približio Marvin Bracy prije dvije godine, kad je istrčao samo stotinku sporiji rezultat.

Ovogodišnja postava jamči vrlo brzu utrku i mogućnost rušenja Boltovog zagrebačkog rekorda.

Afrički rekorder i finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti Kenijac Ferdinand Omanyala ima osobni rekord 9.77 sekundi, a ove je godine s 9.84 četvrti na svjetskoj ljestvici.

U lovu na legendarnog sunarodnjaka bit će i dvojica Jamajčana, Kishane Thompson i Oblique Seville. Thompson je u subotu na mitingu Dijamantne lige u Xiamenu izjednačio Boltovo rekordno vrijeme iz Zagreba i osvojio drugo mjesto u iznimno brzoj utrci. Seville je samo stotinku sporiji ove godine (9.86), a u finalu SP-a u Budimpešti mu je vrijeme 9.88 donijelo četvrto mjesto.

Glavni konkurent spomenutom trojcu bit će još jedan finalist iz Budimpešte, Japanac Abdul Hakim Sani Brown, čiji je osobni rekord 9.97 sekundi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije