Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERU

Tribine su se tresle kao da je potres

Peru - Novi Zeland
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
17.11.2017.
u 23:40

– Moramo potvrditi da nema podrhtavanja tla u Limi i okolici grada. Čini se kako je uzbuđenje navijača i slavlje na stadionu aktiviralo aplikaciju koja ima nekoliko mjernih stanica u neposrednoj blizini objekta – stoji u priopćenju.

Nogometaši Perua postali u posljednji sudionici Svjetskog prvenstva u Rusiji. U uzvratu su pobijedili Novi Zeland s 2:0, nakon što je prvi susret završen bez pogodaka. Peru će se na SP-u naći nakon točno 36 godina. Posljednji put igrali su na SP-u 1982. godine u Španjolskoj. Tamo se nisu proslavili jer su ispali odmah u prvom krugu. A u Španjolskoj je za njih počelo obećavajuće, remizirali su s Kamerunom (0:0) i Italijom (1:1) koju su predvodili Bettega, Graziani, Conti, Rossi, Tardelli, Gentile i Zoff. Peru je na tom prvenstvu igrao s igračima koji su uglavnom igrali u domaćoj ligi, za Alianzu Limu ili Sporting Cristal. Samo je jedan igrač Perua igrao u Europi – Juan Carlos Oblitas koji je bio član belgijskog Serainga. Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj bilo je oproštajno za Teofila Cubillasa, legendarnog igrača Perua koji je u Europi igrao za Basel i Porto. Cubillasu je to bilo treće Svjetsko prvenstvo. Igrao je u Meksiku 1970. i Argentini 1978. godine. Bila su to ujedno i sva tri nastupa Perua na svjetskim prvenstvima.

Namjerno pustili Argentini?

U Meksiku su 1970. godine ispali u četvrtfinalu od Brazila (2:4), a četiri godine kasnije pričalo se kako su namjerno pustili visoku pobjedu Argentini u drugom krugu (0:6). Naime, kako su Argentina i Brazil imali isti broj bodova, u finale je išla reprezentacija koja je imala bolji omjer primljenih i danih pogodaka. Brazil je na kraju imao plus pet, a Argentina zbog 6:0 protiv Perua plus osam.

Vratimo se sadašnjosti. Oduševljenje navijača na stadionu u Limi nakon prvog gola bilo je takvo da su seizmolozi u glavnom gradu Perua zabilježili – blaži potres! Aplikacija koja mjeri podrhtavanje tla oglasila je alarm, srećom uzbuna je bila – lažna. Odmah se oglasila i lokalna seizmološka služba, vrlo zaposlena na tom geološki vrlo trusnom području, kako bi umirila stanovništvo.

Slavilo se do jutra

– Moramo potvrditi da nema podrhtavanja tla u Limi i okolici grada. Čini se kako je uzbuđenje navijača i slavlje na stadionu aktiviralo aplikaciju koja ima nekoliko mjernih stanica u neposrednoj blizini objekta – stoji u priopćenju.

Slavlje se u Limi i ostatku zemlje produžilo do ranih jutarnjih sati, a tamošnja vlada odlučila je da će jučerašnji dan biti – neradan! Ionako većina Peruanaca ne bi ni došla na posao nakon ovako lude noći pa je najjednostavnije bilo proglasiti praznik.

Za razliku od 1982. godine, u sadašnjoj reprezentaciji Perua čak šestorica igrača igraju u Europi. Ali nijedan u ligama petice. Dva su u Rusiji – Farfan (Lokomotiv) i Zambrano (Rubin), Tapia igra u Feyenoordu, Yotun u Malmöu, Carrillo u Benfici, a Flores u Aalborgu.

Peru je u južnoameričkim kvalifikacijama završio peti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije