Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IAAF

Tri ruske atletičarke dobile dopuštenje da se natječu pod neutralnom zastavom

Sebastian Coe
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
31.05.2017.
u 14:13

Ruski atletski savez i dalje je pod suspenzijom zbog sustavnog dopingiranja što znači da će velika većina ruskih atletičara propustiti svjetsko prvenstvo u atletici koje su kolovozu održava u Londonu

Međunarodna atletska federacija  (IAAF) otkrila je u srijedu da je trima ruskim atletičarkama Kseniji Aksionovoj, Veri Rebrik i Veri Rudakovoj dopušteno da se natječu na međunarodnoj razini pod neutralnom zastavom, 18 mjeseci nakon suspenzije Ruskog atletskog saveza zbog sustavnog dopingiranja.

IAAF je objavio da su trkačica na 400 m Ksenija Aksionova (29), bacačica koplja Vera Rebrik (28) i trkačica na 400 m s preponama Vera Rudakova (25) ispunile "izuzetne kriterije za izbor" na temelju kojih je odlučeno da se mogu natjecati pod neutralnom zastavom. 

Aksionova je bivša europska prvakinja u štafeti 400 m i ima srebrnu medalju u pojedinačnom nastupu u toj disciplini. Rebrik je također bivša europska prvakinja, dok je Rudakova osvajala više zlatnih medalja na juniorskim europskim i svjetskim prvenstvima. 

S njih tri ukupno je 15 ruskih atletičara dobilo dopuštenje IAAF-a  da se natječe pod neutralnom zastavom. IAAF je u svom priopćenju istaknuo kako je njegov odbor za razmatranje dopinških slučajeva razmotrio 58 novih slučajeva ruskih atletičara te je odlučilo njih 28 odbiti, a 27 ih se još proučavaju. Ono što je važno tom odboru je da atletičari treniraju u okruženju koje ispunjava potrebne antidopinške zahtjeve. 

Ruski atletski savez i dalje je pod suspenzijom zbog sustavnog dopingiranja što znači da će velika većina ruskih atletičara propustiti svjetsko prvenstvo u atletici koje su kolovozu održava u Londonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije