Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marrakech

Tri medalje za hrvatske učenike na Gimnazijadi

Gimnazijada
Foto: vl
1/4
09.05.2018.
u 16:26

Ovaj će se festival sporta pamtiti još i po izraženom sportskom duhu, fuziji izvrsnih ekipa i novim prijateljstvima među igračima i mentorima.

Gimnazijada, koja se i ove godine održala u organizaciji Međunarodnog školskog sportskog saveza (ISF), u proteklih je sedam dana u Marrakechu okupila 3.000 učenika, iz 58 različitih zemalja, koje su se natjecale u  čak 18 sportova. U velikom tjednu školskog sporta sudjelovala je i naša mnogobrojna delegacija sa 49 sudionika poteklih iz 4 različite škole i to Druge gimnazije Varaždin, III. gimnazije Zagreb, III. gimnazije Osijek i I. Gimnazije iz Pule, koji su se natjecali u atletici, boksu, biciklizmu, streljaštvu, karateu, plivanju, tenisu i hrvanju.

Berbu medalja na ovogodišnjoj Gimnazijadi započele su učenice varaždinske Druge gimnazije, Karla Kožić, osvojivši brončanu medalju u cestovnom biciklizmu, iza predstavnica Ukrajine i Mađarske, i Iva Gerić, koja je u hrvanju slobodnim načinom u kategoriji do 61 kilogram osvojila srebro, svladavši redom hrvačice Kineskog Taipeia, Brazila i Maroka, te na koncu izgubivši od francuske predstavnice u tijesnoj borbi za zlato. 

Treću i posljednju medalju za naše učenike u Maroku osvojio je Ivan Paravac, učenik III. Gimnazije Osijek, preskočivši briljantnih 4,50m u skoku s motkom i time zauzevši sjajno treće mjesto. Od zapaženijih rezultata valja još istaknuti i četvrto mjesto u teniskim parovima koje smo osvojili i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, izgubivši od predstavnika Bjelorusije u oba susreta a i taj su rezultat polučili učenici Druge gimnazije Varaždin koja se, zajedno sa ostatkom naše delegacije, može pohvaliti sa uistinu briljantnom skupinom mladih sportaša koja nam garantira blistavu sportsku budućnost. Ovaj će se festival sporta pamtiti još i po izraženom sportskom duhu, fuziji izvrsnih ekipa i novim prijateljstvima među igračima i mentorima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije