Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRELIČARSTVO

Trenirala u sobi od tri metra: "Nemam novca za Kolumbiju"

'buden'
Dubravko Buden
05.03.2013.
u 20:00

Ivana Buden, članica zagrebačkog Agrama, osvojila je zlatnu medalju na Europskom dvoranskom prvenstvu u Poljskoj. S obzirom na uvjete u kojima se pripremala, prvo mjesto veliko je iznenađenje.

– Trenirala sam u hodniku jedne zagrebačke osnovne škole i to samo triput tjedno. Većinu treninga odradila sam u sobi svoje kuće koja je dugačka tri metra. To su većinom bili treninzi tehnike, ali se znala ispucati i koja strijela. Kada nam dođu gosti, uvijek pitaju zašto su vrata puna rupica – rekla je Ivana.

Zlatna medalja donijet će joj nagradu Grada Zagreba od 10.000 kuna. S obzirom na to da je sportaš prve kategorije, dobiva i stipendiju, no sve je to premalo za bavljenje vrhunskim sportom.

– Od streličarstva zaradim samo za preživljavanje. Završila sam ekonomski fakultet, ali posla nema. Pisala sam brojne molbe, ali uzalud. Da nisam u svjetskom vrhu, davno bih se ostavila ovog sporta. Jer, kada si u vrhu, onda privučeš sponzore koji ti daruju opremu, luk i strijele. Eto, uoči ovog europskog prvenstva dobila sam novi luk vrijedan 1700 eura. Proizvođač je bio sretan jer sam bila prva pa će kapnuti i nešto malo bonusa – istaknula je Ivana.

Druga priča bila bi da gađa olimpijskim lukom koji je na programu Igara. Njezin, složeni luk, nikad neće ugledati Olimpijske igre.

– Nije da nisam razmišljala da se prebacim na olimpijski luk. Čak sam i probala gađati. No Olimpijske igre su svake četiri godine i vrlo se teško kvalificirati na njih. Možda bi bilo sve uzalud. Znam da olimpijska medalja znači poseban status, puno novca, znam koliko nosi olimpijska stipendija, ali je rizik prevelik. Opet, da treniram dva luka istovremeno, jednostavno je nemoguće – rekla je Ivana.

Razmišlja da se odseli u SAD.

– Tamo bih gađala 3D lukom. Gađaju se plastične makete životinja i nagradni fond za svaki turnir dosta je velik – zaključila je Ivana Buden.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije