Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JULIAN NAGELSMANN

Trener Josipa Stanišića za svoj otkaz saznao na skijanju. S djevojkom bio na odmoru u Austriji

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Bayern Munich
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/3
24.03.2023.
u 10:15

Bayern ga nije obavijestio o prekidu suradnje, već je informaciju pročitao u medijima. Zamijenit će ga čovjek kojeg je 'smijenio' Dinamo.

Bayern München raskinuo je suradnju s trenerom Julianom Nagelsmannom, dva i pol tjedna prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, objavili su u četvrtak navečer njemački dnevnik Bild i dvotjednik Kicker. Neposredno prije reprezentativne stanke Bayern je izgubio prvo mjesto na ljestvici njemačkog prvenstva od Borussije Dortmund, nakon poraza od Bayer Leverkusena (2-1). Taj neuspjeh je izazvao bijes uprave Bayerna, a sportski direktor Hasan Salihamidžić odlučio se na smjenu.

Prema informacijama Bilda, nasljednik Juliana Nagelsmanna trebao bi biti Thomas Tuchel, osvajač Lige prvaka 2021. s Chelseajem, a i prema Kickeru uspostavljeni su kontakti između bavarskog kluba i 49-godišnjeg trenera. Tuchel je, podsjećamo, otkaz u Londonu dobio prošle godine nakon poraza protiv Dinama na Maksimiru (1:0). 

A sam Nagelsmann za otkaz je doznao za - skijanju. Naime, kako trenutno traje reprezentativna pauza, njemački strateg otišao je na odmor s djevojkom u Austriju kada je do njega stigla informacija da više nije na klupi bavarskog kluba. Rekao je da ga o prekidu suradnje nije obavijestio klub, već je sve pročitao u medijima. 

Julian je već bio pod pritiskom na kraju sezone 2021/22 nakon eliminacije od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka i tada ga je spasio naslov njemačkog prvaka. Nagelsmann s Bayernom ostvaruje najgoru sezonu za Bayern u 11 godina, sa samo 52 bodova nakon 25 kola.

Soccer Football - Champions League - Bayern Munich Press Conference - Allianz Arena, Munich, Germany - March 7, 2023 Bayern Munich coach Julian Nagelsmann during the press conference REUTERS/Angelika Warmuth Photo: Angelika Warmuth/REUTERS
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS

Nakon reprezentativne pauze, Bayern će 1. travnja na Allianz Areni dočekati u velikom derbiju Dortmund, a u četvrtfinalu Lige prvaka Münchenci se sele 11. travnja na stadion Etihad kod Manchester Cityja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije