Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI BODA NA RUJEVICI

Trener Hajduka: Ne možemo dominirati 90 minuta, Kalik je bio za crveni i morao je van

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka
Miroslav Lelas/PIXSELL
02.10.2022.
u 18:21

Pogotkom Awaziema koji je u 51. minuti grube utakmice Hajduka i Rijeke na Rujevici gostima donio trobod opet je splitski klub prekrojio stanje na prvoligaškoj ljestvici, preskočio Osijek i vratio se na drugo mjesto. A tri boda i Awaziemov majstorski gol u malu mrežicu sa 16 metara jedini su konkretni detalji koji će se pamtiti iz jadranskog derbija u kojem je Rijeka upisala već sedmi poraz ove sezone.

Pogotkom Awaziema koji je u 51. minuti grube utakmice Hajduka i Rijeke na Rujevici gostima donio trobod opet je splitski klub prekrojio stanje na prvoligaškoj ljestvici, preskočio Osijek i vratio se na drugo mjesto. A tri boda i Awaziemov majstorski gol u malu mrežicu sa 16 metara jedini su konkretni detalji koji će se pamtiti iz jadranskog derbija u kojem je Rijeka upisala već sedmi poraz ove sezone.

Na tom tragu bio je i trener Hajduka Mislav Karoglan, koji je dobio povjerenje čelnika da vodi Hajduk do zimske stanke, odnosno u narednih sad još osam utakmica. Jednu pobjedu je upisao, ne računajući debi, baš protiv Rijeke, kad još nije bio službeno potvrđen kao strateg i slavio je s 2:0.

Nakon današnje predstave Karoglan je kazao:

- U ovom trenutku bilo je važno uzeti tri boda, bila je ovo teška utakmica, a obje momčadi bila su pogođene s puno izostanaka i to se vidjelo na terenu. Svakako bih čestitao Rijeci na solidnoj predstavi.

U agresivnoj predstavi s puno prekršaja i kartona trener Hajduka morao je reagirati i umirujućim potezima, posebice nakon što je poveo, pa je tako iz igre izvukao nervoznog Kalika.

- Bio zreo za crveni karton i morali smo nešto mijenjati. Hajduku su sad najpotrebnija ova tri boda, a treba kazati da smo u desetak minuta drugog poluvremena igrali onakav nogomet kakav bi Hajduk trebao igrati. Mogao se vidjeti napredak u prve dvije trećine, ali trebamo puno raditi na zadnjoj trećini, kazao je Karoglan pa pojasnio:

- Očekivali smo tešku utakmicu i motiviranog domaćina mislim da smo izdominirali u sredini terena. Ali na kraju smo se povukli, imali smo i niz ozljeda. Momci su se maksimalno skupili i ja im na tome čestitam. Hajduk još nije na nivou da dominira tijekom svih 90 minuta, ali u jednom dijelu utakmice to je bilo dobro. U idućoj utakmici čeka nas Varaždin kojega maksimalno respektiramo. Imamo puni tjedan da radimo i spremamo se, očekujemo kvalitetnu utakmicu i svakako nova tri boda za nas, zaključio je s dojmovima na Rujevici trener splitskog kluba.

Standings provided by SofaScore
Ključne riječi

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
20:02 02.10.2022.

Da Hajduk nije HNS-ova "sveta krava" trebala su dva igrača Hajduka ići na "hlađenje" još u prvom poluvremenu (Awaziem i Kalik). Ali eto...

IN
Ineboimorejeplavo
11:06 03.10.2022.

interesantno kako kmecavci nikad ne komentiraju kad se krade u njihovu korist.

DU
Deleted user
19:35 02.10.2022.

Hajduk katastrofalna igra a Rijeka zrela za drugu ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije