Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U SPLITU

Trener napadnutih vaterpolista: Dosad tako nešto nisam doživio, pa riječ je o djeci!

Damir Vincek
Davor Puklavec/PIXSELL
08.03.2015.
u 18:46

– Bio nam je to svima šok. To su dečki koji imaju 13 i 14 godina, a napali su ih ničim izazvani – kazao je trener kadeta Mladosti Damir Vincek.

Mladi zagrebački sportaši veselili su se izletu u Split, na završnicu kadetskog vaterpolskog prvenstva Hrvatske. Nisu ni sumnjali da će, ni krivi ni dužni, završiti na novinskim stupcima.

Opuštena subotnja šetnja prije utakmice mladih vaterpolista Mladosti, u dobi od 13 i 14 godina, pretvorila se u bijeg od trojice huligana koji su ih napali pokraj njihova hotela na Zvončacu.

– Bio nam je to svima šok. To su dečki koji imaju 13 i 14 godina, a napali su ih ničim izazvani... Dosad tako nešto nisam doživio, pa riječ je o djeci! Srećom, situacija se brzo smirila – kazao je trener kadeta Mladosti Damir Vincek.

Od trojice mladih sportaša koji su napadnuti u Splitu, Lovre Rakić najteže je ozlijeđen. Dobio je udarac u oko te mu je oštećena rožnica, ali nakon pregleda u bolnici nije zadržan na liječenju. Nasilnici koji su napali mlade vaterpoliste nisu uhvaćeni.

– Obavili smo sve pretrage, bili na snimanjima i sve je O. K. Oko mu je bilo krvavo, no normalno vidi i ne boli ga – prenio je stanje trener. Roditelji mladih sportaša bili su, dakako, u šoku. Djeca su dobila policijsku zaštitu nakon tog napada jer su još jedan dan ostali na turniru.

– Sve je dobro završilo, poslije je sve prošlo mirno, a sada se već vraćamo kući – javio je trener kadeta Mladosti Damir Vincek u nedjelju popodne. Bila je riječ o prvenstvu Hrvatske za kadete, a dobra je vijest što su Zagrepčani nakon napada pobijedili u obje utakmice.

– Igrali smo na Poljudu, u subotu smo dobili Medveščak, a zatim u nedjelju u razigravanju za peto mjesto i Primorje na peterce. Prvaci su vaterpolisti Mornara, slijedi POŠK, Šibenik, Jug, Mladost, Cavtat te Medveščak. Usto, sličan se napad dogodio i prije dvije godine, ali u – Zagrebu.

Tada je više počinitelja napalo vaterpoliste kluba Bellevue koji su pili kavu na Trgu bana Josipa Jelačića. Razlog? Napadači su ih pitali odakle su, a kad su im odgovorili da su Dubrovčani, nasrnuli su na njih...

>> Maloljetni huligani napali mladostaše, jedan vaterpolist završio u bolnici

Komentara 8

Avatar hucika
hucika
18:55 08.03.2015.

i kraljevo je sigurnije od splita za hrvate

OB
ObrenM
19:07 08.03.2015.

Torcida?

DI
dinamojavolim1
19:31 08.03.2015.

to su obicne protuhe koje se boje svoje sjene pa napadaju djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije