Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI CEDEVITE

Trener CSKA: Zagreb mi je dao znanja za cijeli život

Moscow's head coach Dimitris Itoudis reacts during the Euroleague Basketball match between ZSKA Moscow and Alba Berlin at 02 Arena in Berlin, Germany, 17 October 2014. Alba lost with 68-84. Photo: Lukas Schulze/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: Lukas Schulze/dpa/DPA/PIXSELL
05.12.2014.
u 11:30

- Čeka nas jako teška utakmica, mene ne čude dobra izdanja vašeg prvaka - rekao je Itoudis o Cedeviti.

Mnogi misle da je Cedevita jučer u Moskvu krenula na put bez nade jer danas (18 sati) ide na noge jednoj od dvije nepobijeđene momčadi Eurolige, u dvorište jednog od favorita za krunu. No da to nije tako, vjeruje trener domaćeg CSKA Grk Dimitris Itoudis (44).

Teško dobili prvi susret

– Čeka nas jako teška utakmica koja može biti još teža ako pristup nije pravi. Pitaju me čudi li me Cedevitina pobjeda u Tel Avivu. Možda nekome izvana to izgleda kao svojevrsno čudo, no mene nakon analize te utakmice takav ishod nimalo ne čudi.

S obzirom na to da CSKA ima skor 7-0, a da mu dolazi Cedevita sa 2-5, postoji li opasnost od podsvjesnog opuštanja "crvene armije"?

– Ja ne mogu ući u podsvijest svojih igrača, ali kao trener to moram spriječiti ako za to postoji mogućnost – ističe Itoudis.

Konačni ishodi svih sedam pobjeda Moskovljana sugerirat će da su se namučili najviše s Cedevitom (76:72).

– Nekoliko je razloga za to. Bio je to prvi nastup De Cola nakon ozljede, Weems je imao problema s leđima, Kaun je igrao s visokom temperaturom. Rekao bih da smo igrali koliko je trebalo za pobjedu koju smo izborili i nekim individualnim rješenjima. No mi još uvijek ne možemo vidjeti veliku sliku jer nikako da zaigramo posve zdravi.

A bude li tako, CSKA ćemo vrlo vjerojatno vidjeti u svibnju u Madridu, na Final Fouru.

– Jedina budućnost koju ja vidim jesu moj sljedeći trening i moja sljedeća utakmica. Ja dalje ne idem. Ja sam u ovom poslu 25 godina, bio sam na dosta Final Fourova, no uvijek sam se držao ovog postulata.

Itoudis kaže da unatoč svom stresu, koji uz trenerski posao ide, obožava to što radi.

– Volim ovaj posao ne samo zato što sam sada u velikom i organiziranom klubu, čija prva momčad na sva putovanja putuje vlastitim zrakoplovom, a kada sam radio u Banvitu na utakmice sam se vozio redovnim zrakoplovnim linijama, ali i brodom, autobusom.

Pohvale Miri Bilanu

Voli Dimitris i svoj bivši faks, zagrebački Kineziološki fakultet, koji igrom slučaja baš na dan utakmice s Cedevitom slavi svoju 55. obljetnicu.

– Čestitam im rođendan i želim im da dožive i stotu. Ja sam jako ponosan što sam bio student tog fakulteta na kojem sam stekao znanje i samopouzdanje, ali i prijatelje za cijeli život.

Čestitao je i Dariju Šariću na izboru za najboljeg igrača mjeseca u Euroligi.

– Ne čudi me to jer je Šarić vrlo talentiran igrač koji ima priliku igrati u velikom klubu, kod jednog od najboljih europskih trenera.

Prije no što je potpisao za Efes, pričalo se da je u utrci za Šarića bio i CSKA?

– Ono što je bilo prije mog dolaska u Moskvu ja ne komentiram. Ja volim igrače koje sada imam.

Želi li možda komentirati napredak Mire Bilana?

– On je očito igrač koji želi napredovati i koji na tome dosta radi. Uostalom, ja poštujem način na koji Cedevita radi, posebice s mladim igračima.

>>Bez glavnog trenera igrači Cedevite su opušteniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije