Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC u Zagrebu

Trener Ban: Pejić je na vagi imao 61,5 kg, a za manje od 24 sata vratit će 7 kilograma

UFC u Zagrebu, vaganje
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/10
10.04.2016.
u 14:06

- Već sinoć Filip je nadoknadio tri kilograma, a očekujem da će u borbi imati 68 kg. Krenuo je s rehidromiksom, litru i pol za sat vremena, da nadoknadi nedostajuće elektrolite

Vješti UFC-ovi operateri i od vaganja za zagrebačku UFC priredbu učinili su predstavu za sebe kojoj je nazočilo oko 2500 ljudi, a među njima bilo je najviše navijača domaćih boraca Igora Pokrajca (93 kg) i Filipa Pejića (61 kg) koji su prigodom izlaska na vagu od mnoštva tražili podršku. Kad se penjao na podij, na kojem su ga čekale tri UFC-ove ljepotice i ta “prokleta” vaga, iz publike se čulo skandiranje “Igore, Igore...” što je za Pokrajca bila adrenalinska injekcija. Zato je prema svom poljskom protivniku Blachowiczu krenuo s najoštrijim pogledom kojeg možete zamisliti.

Gledao suparnika kao lovinu

Prvi vrhunac ove uvodne predstave dogodio se pak po izlasku Filipa Pejića koji je svog protivnika Poljaka Stasiaka stalno pogledavao, čak i dok se skidao.

Kada je vaga pokazala da ima dozvoljenih 61,5 kg odmah je jurnuo prema protivniku i počeo ga gledati kao lovinu i da nije bilo UFC-ova posebnog zaštitara ova bi borba možda počela 24 sata prije.

Čim je sišao s podija, Filip je poljubio djevojku Katarinu, a potom se počeo natapati vodom da nadoknadi svu onu tekućinu koju je morao izgubiti u posljednjih 48 sati. Borac iz zagrebačke Dubrave u ove je pripreme, prije tri mjeseca, krenuo sa 73 kilograma. U mjesec dana dogurao je do 68 kg, što je bila radna težina koju je održavao sve do sedam dana uoči borbe. S dijetom je skinuo naredna dva kilograma, a onda je sa 66 kg krenuo u agresivan proces dehidracije.

Na Novoj TV i Fight Channelu

Kako je pak tekao proces rehidracije ispričao nam je sinoć njegov trener Bernard Ban:

- Već sinoć Filip je nadoknadio tri kilograma, a očekujem da će u borbi imati 68 kg. Krenuo je s rehidromiksom, litru i pol za sat vremena, da nadoknadi nedostajuće elektrolite, a onda je počeo unositi napitak s karbohidratima koji se jako brzo apsorbiraju. Nakon toga jeo je voće i povrće, rižu i pio kokosovu vodu koja također ima puno minerala.

Nakon sve te torture, pitanje je koliko će to utjecati na njegovu izvedbu danas?

- Možda u nekom manjem postotku, no ja sam siguran da će Filip svog protivnika razvaliti. Sve dok ne načne protivnika radit će taktički, a kada osjeti krv to onda prepuštam njemu.

Prolivene krvi bi moglo biti i u mnogim večerašnjim dvobojima, pa tako i u dvije najrazvikanije borbe. U Gonzaginu okršaju s Lewisom, a potom i u glavnoj borbi večeri između četvrtog (Ben Rothwell) i petog (Junior Dos Santos) teškaša svijeta.

Prva borba, od predviđenih 13, započet će u 16.30, a Filip Pejić na rasporedu je u 18 sati. Igor Pokrajac je u elitnom dijelu večeri i njegova će borba biti iza 21 sata, a sve bi trebalo biti gotovo do 23 sata. Oni koji se nisu svrstali među 14.000 sretnika u Areni, borbe će moći gledati na Fight Channelu (u 20 sati), ali i na Novoj TV ali uz dvosatnu odgodu.

>>Predsjednik UFC-a komplimentirao hrvatskoj tvrtki: 'Uzbuđen sam što smo u Hrvatskoj!'

Komentara 3

KI
kinez14
15:16 10.04.2016.

Ako je ovo normalno....

DH
dalibor.hren
17:39 10.04.2016.

Jbt. to je za u zatvor. I on i liječnička ekipa! Hoće li progutati janje ili odojka?

GV
golub Vaso
19:51 10.04.2016.

pa onda droga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije