Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u osmini finala

Hrvatska pregazila Iran s plus 19, blistali Horvat, Ivić i rezerve

Hrvatska - Iran
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
19.01.2015.
u 18:45

Horvat je bio sjajan, ali i Slišković i Karačić. Sve je bilo vrhunski. Bravo, dečki!

Rukometaši s Bliskog istoka u dva su navrata atraktivno podvalili loptu kroz noge naših rukometaša, dva su puta vodili i to je bila sva dramatika utakmice Hrvatska – Iran. A i to je trajalo samo prve tri minute susreta trećeg kola Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru. Rutinska igra, bez želje za podcjenjivanje protivnika, za izabranike Slavka Goluže bila je samo (pucački) trening, ali s publikom, u službenim dresovima i sa zapisničarom. Na kraju je zapisao konačni rezultat 41:22. Hrvatska je pobjedom izborila nastup u osmini finala.

– Glavni igrači malo su potegnuli, odradili prvi dio, a onda prepustili novim igračima, poput Sliškovića i društva, da polako osjete kako je igrati na najvećoj pozornici, u važnim utakmicama. Bila je to utakmica u kojoj je najvažnije bilo da se nitko ne ozlijedi – komentirao je nekad najbolji strijelac Hrvatske Mirza Džomba, u Dohi komentator RTL-a.

Iviću gol, Aliloviću klupa

Izbornik Slavko Goluža štedio je adute za nastavak Svjetskog prvenstva, dao priliku drugoj postavi, koja je, istina, imala padova u igri, ali ni njoj nije bilo svejedno, igralo se ipak na svjetskoj pozornici, pa ne treba biti previše kritičan. Konkretno, otvorio je utakmicu s Filipom Ivićem na vratima umjesto starosjedioca Mirka Alilovića, ali i bez Damira Bičanića i Ivana Čupića.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako se prednost naših povećavala, umjesto Igora Vorija ušao je Ilija Brozović, a umjesto Domagoja Duvnjaka zaigrao je Igor Karačić. Tako je na kraju prvog dijela na ljubičastom parketu prepunom reklama bila postava Ivić, Ninčević, Horvat, Brozović, Slišković, Karačić i Stepančić, dečki koji dosad nisu čak nikad ni igrali zajedno. I oni su otišli na poluvrijeme s prednošću 19:13.

Ostavili bolji dojam

Dapače, prednost naših sve je više rasla, na tri, pet, sedam, devet... pogodaka. Većinu golova postizali su mladi igrači iz protunapada, Ivić bi sa svojih vrata prebacio cijeli teren, a tamo bi Horvat dočekao loptu i ubacio je u gol. S lakoćom su se redali u tome Štrlek, Slišković, Ninčević, Karačić...

– Hrvatska je sjajna, znali smo da imamo malo šansi i prije utakmice. Uostalom, vi ste i kandidat za medalju na Svjetskom prvenstvu. Mi smo dali sve od sebe, a znali smo da ćemo se morati iskupljivati tek poslije, u utakmicama s Austrijom i Tunisom – kazao je slovenski izbornik Irana Borut Maček.

Problem je imao s obranom, jer igrali su protiv naših sa slabo postavljenom obranom, a on je zbog toga većinu utakmice proveo raširenih ruku ljuteći se na svoje izabranike. Koliko se može mjeriti, naši rukometaši ostavili su bolji dojam u igri s Iranom nego na utakmicama protiv Austrije i Tunisa.

>>Goluža kritičan unatoč uvjerljivoj pobjedi: Ljut sam što nije bilo discipline

>>Ivano Balić s tribina gledao Hrvatsku protiv Irana

>>Iran nema 
tradiciju, na 
SP stigli bez 
lopti za trening

>>Goluža: Ako treba, odigrat ću turnir samo sa 10 igrača

Komentara 17

JO
jevgeni.osenkov
17:09 19.01.2015.

Hrvatska, naprej!!! Pozdrav svima iz Rusije, grad Voronezh

ST
stille
17:36 19.01.2015.

Ajmo kauboji,obrišite dvorane sa protivnicima..pozdrav iz Njemačke,Aachen!!

KO
Komacero
17:32 19.01.2015.

jevgeni prijatelju pozdrav Rusiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije