Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK PROLAZ Plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa, Hajduk je osigurao pobjedom kod Konavljanina (2:0)

Trećeligaš skupo prodao kožu uzdrmanom Hajduku

andric2-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 15:56

Toplo je Hajduk dočekan u Konavlima, imaju bijeli puno fanova u najjužnijem dijelu Hrvatske. Kolone su prema igralištu išle satima. Pet tisuća gledatelja na stadionu Gnjile u Grudi čime je oboren rekord svih vremena. Ozračje je bilo baš ugodno, službeni spiker najavio je utakmicu riječima “želim vam što manje faulova i što manje oštrih startova”.

Andrićev brat zaštitar
A nekoliko minuta prije početka cesna je, po narudžbi Torcide, na visini od stotinjak metara proletjela iznad travnjaka noseći transparent “Hajduk živi vječno”. Poveznica između Hajduka i Konavala ima puno. Stotinjak metara od terena nalazi se kuća bivšeg napadača bijelih Zvonimira Deranje, a u osiguranju utakmice bio je brat splitskog kapetana Srđana Andrića, inače rođenog Dubrovčanina.

Promašaji su noćna mora


Nakon utakmice oba trenera su bila složna kako je Hajduk zasluženo pobjedio.
- Od početka smo kontrolirali utakmicu i stvorili dosta dobrih prilika. Promašili smo veliki broj stopostotnih što je izgleda naša najveća boljka. Teren nije bio najbolji za igru, ali prilagodili smo se dan prije same utakmice, a želio bih istaknuti odličan prijem svih u Konavlima - istaknuo je Ante Miše.
- Pokušali smo parirati jačim Splićanima, ali Hajduk je bolji u svim segmentima igra i to je pokazao na terenu - komentirao je domaćin Pavo Strugačevac.

Na terenu je to bila neka druga priča, Konavljanin je skupo prodao svoju kožu. Ante Miše, koji je umjesto Gorana Vučevića vodio utakmicu, plašio se šoka u kojeg su zapali njegovi igrači nakon što ih je trener ostavio. A s druge strane, Čeliković, Špalj, Radnić, Skaramuca i Vukadin (Selak je zbog ozljede sjedio na klupi), sve bivša “bila dica” željeli su se dokazati.

Travnjak je bio grozan, pravi trećeligaški. Hajduk se prije utakmice bunio, prijetio, ali nije mogao ništa promijeniti. Splićani su u utakmicu ušli teških nogu i nisu se u početnim minutama uspijevali nametnuti. Najveći pljesak zaradio je u 19. minuti mladi Stjepo Njire, koji je s dvadesetak metara odlično odapeo, ali njegov udarac Subašić je skrenuo u korner.

Pandža za crveni
Hajduk je u 24. minuti došao u vodstvo. Srđan Andrić s preko dvadeset metara iz slobodnog udarca zatresao je mrežu Skaramuce. Vodstvo Hajduka kao da je ohladilo agilne domaćine pa su do poluvremena Splićani mogli i opipljivije voditi. Bušić je u 35. minuti, nakon odličnog prodora i asistencije Andrića, s nekoliko metara promašio cijelu loptu, a pet minuta kasnije Ibričić je imao idealnu prigodu, ali njegov udarac završio je iznad vratnice.

Grub prekršaj nad Karamatićem napravio je Pandža. Bio je to pravi “brutality”, ali Ivan Bebek mu je progledao kroz prste i dao mu samo žuti karton. U 49. minuti Ibričić je riješio pitanje prolaska u četvrtfinale Kupa Hrvatske, doveo je Hajduk u vodstvo od 2:0. Unatoč svim vidljivim slabostima, bio je to rutinski posao za Splićane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije