Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan bebek Postupio po strogim napucima

Treća bakljada značila bi i prekid susreta

\'17.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - 1. HNL, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Sudac Ivan Bebek. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
19.03.2012.
u 09:00

Odluku o prekidu ne može donijeti samo sudac. Zadnju riječ ima šef policije koji treba procijeniti bi li prekid izazvao veće nerede

Nevjerojatno je licemjerje koje su ponudili neki nogometni dužnosnici napadajući riječkog suca Ivana Bebeka zato što je u dva navrata zbog huliganske bakljade zaustavljao utakmicu Dinamo – Hajduk, zaprijetivši da će je i prekinuti dogodi li se još jednom nešto slično.

Mjesecima već (i godinama!) zazivamo suca koji će imati petlju provesti u djelo akcijski plan za sprečavanje nasilja i huliganskog ponašanja na tribinama! Bebeku naklon za hrabrost i pridržavanja dobivenih naputaka! Na uobičajenom sastanku uoči utakmice, na kojem su bili suci, delegat te predstavnici klubova, policije, osiguranja, zaštitara..., zaključeno je da se utakmica neće zaustavljati upale li se jedna ili dvije baklje. Ali, bude li \"orkestriranog\" paljenja baklji i bacanja u teren, onda se to mora učiniti! Prvi su put za kraći prekid bili krivi Bad Blue Boysi. U prvom slučaju igrači ostaju na terenu, a službeni spiker čita Uefino priopćenje. Drugi su put baklje palili i bacali pripadnici Torcide, a naputak govori da u ponovljenom slučaju sudac odvodi igrače u svlačionicu, tamo ih zadrži tri do pet minuta.

Srećom, ili je ponestalo baklji ili su prevlast na sjeveru i jugu uzeli oni pametniji navijači, pa trećega prekida nije bilo. A što bi se dogodilo da su se opet, treći put, palile baklje? Tada bi sudac pozvao na kraći sastanak delegata utakmice, šefa osiguranja utakmice te šefa policijskog osiguranja i šefa zaštitara, a nakon konzultacija odlučilo bi se bi li utakmica bila definitivno prekinuta! Takvu odluku ne može donijeti samo sudac, nego zadnju riječ ima šef policijskog osiguranja, koji treba procijeniti bi li prekid utakmice bio pravo rješenje, ili bi donio teže nerede u gradu! Za to vrijeme igrači čekaju konačnu odluku na terenu ili u svlačionici. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije