Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA ZA ZABORAV

Tražimo razloge: Čilić u ovoj godini nije uspio doći ni do polufinala, a kamoli naslova

12.11.2020.
u 10:15

Nemam, nažalost, dodatnih informacija o trenutačnoj situaciji s Marinom, ali moguće je da ga muči nekakva ozljeda za koju ne znamo i da zbog toga nije u potpunosti spreman. Nadam se da će se Marin dobro pripremiti za sljedeću sezonu, da će biti zdrav i da će se vratiti tamo gdje mu je mjesto – kaže Branimir Horvat, bivši tenisač i trener

Kad već u pojedinačnoj konkurenciji nije otišao dalje od prvog kola, Marin Čilić je na turniru u Sofiji skupio dvije pobjede u parovima. On i Tomislav Brkić iz BiH jučer su bili bolji od srpsko-pakistanske kombinacije Ćaćić/Qureshi sa 7:6 (4), 7:6 (3) i tako su ušli u polufinale. Tako je Marin malo pomogao svom zemljaku (Brkić je iz Ljubuškoga, a Čilić iz Međugorja) da dođe do plasmana karijere u parovima (79. mjesto), a malo je uvježbavao parove jer bi u toj konkurenciji mogao nastupiti i na OI u Tokiju.

No, Čilić je karijeru ipak napravio u pojedinačnoj konkurenciji i njegova se uspješnost prije svega mjeri rezultatima u singlu. A tu je Marinova 2020. bila godina za zaborav. Bez ijednog osvojenog turnira (doduše, nije ga bilo ni u 2019.), bez ijednog finala, čak i polufinala, uz učinak od samo 14 pobjeda i čak 12 poraza završit će na 41. mjestu. Najviše bodova dobio je za osminu finala Australian Opena na kojem je došao i do jedine pobjede nad igračima iz top 10 (Bautista, 9.). A završni poraz od 19-godišnjeg Čeha samo je zaokružio Marinovu sumornu jesen.

Izgubiti od 399. tenisača, nije li to ipak previše? Istina, suparnik je darovit i perspektivan, ali je prije toga dva puta gubio u prvim kolima Futuresa. Što se to događa s bivšim pobjednikom US Opena i može li se on vratiti u svjetski vrh? Jest, postao je otac, ali očevi su – i to višestruki – i Federer i Đoković...

– Da, ovo je jako razočaravajuće za sve nas koji poznajemo i volimo Marina. Svi znamo za njegove mogućnosti: ako Marin igra „normalno“, kako on zna, on „mora“ biti među 10 na ATP ljestvici. Nemam, nažalost, dodatnih informacija o trenutačnoj situaciji s Marinom, ali moguće je da ga muči nekakva ozljeda za koju ne znamo i da zbog toga nije u potpunosti spreman. Nadam se da će se Marin dobro pripremiti za sljedeću sezonu, da će biti zdrav i da će se vratiti tamo gdje mu je mjesto – kaže Branimir Horvat, bivši tenisač i trener.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:36 13.11.2020.

Problemi za njega tek nastaju. Ako ne obrani bodove na AO, onda ide u kvalifikacije za masters turnire i ATP 500. A tamo ga obično čekaju mladi dečki željni uspjeha, koji grizu. A Marin već dvije godine ne grize. Niti se fizički pripremi kako treba. 50% lopti koje uopće ne istrčava Đoković bez problema vraća, čak i Zverev koji je njegove visine.

TR
Travno221
20:42 12.11.2020.

Možda bi postizao bolje rezultate kad bi malo više investirao u trenere.

DU
Deleted user
22:19 12.11.2020.

Marin ponekad zaboravi zašto je došao na tennis court

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije