Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irska

Trapattoni: Pokazao sam da imam lijek za kreativce poput Hrvata

'Republic of Ireland's manager Giovanni Trapattoni gestures during the friendly football match between Republic of Ireland and Bosnia-Herzegovina at the Aviva stadium in Dublin on May 26, 2012.  AFP
AFP/Pixsell
07.06.2012.
u 11:22

- Četiri boda mogla bi nam biti dovoljna za prolazak u drugi krug Europskog prvenstva - smatra talijanski strateg.

Trener irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni svjestan je da si ne mogu priuštiti posrtaj na otvaranju Eura, u nedjelju protiv Hrvatske.

- Prvih 90 minuta će utjecati na cijeli turnir.

Progovorio je Talijan za službenu Uefinu stranicu i o stanju svoje momčadi.

- Na temelju prethodnih iskustava, znao sam kako će mi igrači doći nakon samo nekoliko dana odmora, ali svejedno u dobrom fizičkom stanju. Moja jedina briga je da imam 2-3 male ozljede igrača, koji se moraju pravilno oporaviti, ali generalno, fizički i psihološko stanje moje momčadi je dobro.

Upitan je Trapattoni i kakav nogomet očekuje od svoje reprezentacije na Euru.

- Mi imamo svoj stil nogometa, nismo momčad koja gaji latinski nogomet, koja igra tehnički superiorno. Imamo svoje karakteristike, koje cijenim. Nemamo mnogo kreativnih igrača, ali oni su vrlo izravni u svojoj igri.

Jesu li veliko samopouzdanje i odlučnost dovoljni protiv kvalitetnih protivnika u skupini, bilo je sljedeće pitanje.

- Bez sumnje! Imamo mnogo primjera, uključujući i nedavni finale Lige prvaka. Bilo je momčadi za koje su ljudi mislili da će osvojiti europski naslov, ali on je otišao u ruke druge momčadi. Današnji je nogomet takav, i kao što svi znaju, momčad može ostvariti rezultat kad igra dobro. Ali ovo nije turnir sa 30 utakmica, ovdje imamo samo nekoliko važnih dvoboja po 90 minuta.

Mnogi prognozeri ističu dvoboj s Hrvatskom kao ključan za Irce. Što očekujete od njega?

- Ne samo prognozeri, i mi sami savršeno dobro znamo da je prva utakmica iznimno važna. Vrlo je važno pobijediti u prvoj utakmici, što bi nam dalo određenu prednost, ali jednako je tako važno i ne izgubiti. Naravno, naš rezultat u ovisnosti je s rezultatom utakmice Španjolska - Italija.

Kako ocjenjujete formu Hrvatske pred Euro?

- Gledao sam ih mnogo puta, a igrali smo s njima i u prijateljskoj utakmici. Moram reći, imaju više kreativaca nego mi. No, podjednako smo dobri što se tiče fizičke i mentalne kondicije, a već smo u utakmicama s Brazilom i Francuskom našim trudom onemogućili kreativnije igrače da nam naprave probleme.

Koji bi vas rezultat zadovoljio na utakmici Španjolske i Italije?

- Remi bi bio najbolji za nas, jer ako mi pobijedimo prvu utakmicu, to bi nam dalo prednost. Njihov remi olakšao bi nam stvari.

Gledajući cijelu skupinu, bi li četiri boda bila dovoljna Irskoj da prođe dalje?

- Mislim da da, ali prvi rezultati u skupini bit će važni. Ako će biti dva remija, tada će četiri boda biti dovoljna za prolazak u četvrtfinale.

Irska je pokazala da se odlično brani, hoćete li i na Euru preferirati defenzivnu taktiku?

- Ne, mi želimo pobijediti, igrati i zabiti golove. Ali naši protivnici su jaki. Odmah pomislim na finale Lige prvaka, što je Chelsea učinila Bayernu. Bayern je imao više lopte, zaslužio je pobjedu, ali na kraju je izgubio, a Chelsea je bila ta koja je stvorila najbolju šansu. 17 kornera Bayerna, jedan Chelseaja - to je nogomet.

Je li Irska mentalno jača od ostalih reprezentacija na Euru?

- To je jedna od naših jačih strana, jer smo jaki u stavu, našem mentalitetu, našem samopouzdanju. Bez sumnje vjerujemo u sebe. Za nas, ta disciplina, taj stav, vrlo su važni - zaključio je Trapattoni.

Komentara 15

BA
balic
11:42 07.06.2012.

Trapi jesi stari lisac ali nemas ti nikakvo rijesenje.... Nisi ga imao ni za Madare... Pokuso si sirenjem na bokove i preko R.C nije islo a nije ni kroz kroz sredinu... Svi vi imaju rjesenje kad se igra protiv nasv nas pa se zabiju u bunker...Ocekujem lijepu i fer utakmicu,ali budete li mutirali u kostolomce ko Norvezani mogli bi lose proci (iskljucenjem ) i ostat sa igracem manje na travnjaku

BA
balic
11:55 07.06.2012.

Iako smo s enamucili u kvalifikacijama za EP to neznaci da smo zanji luzeri.... neznam tzasto ali je tako d ami ovakve izjave idu na klip... Iako jednu ruku mogu starog lisca raumjeti,tko zna koliko dugo ce jos trenirati papa eto de se dokaze...samo nek leti visoko ,moga bi vrlo lako kuci pokunjen...Neko ce ih nagaziti i to posteno,ako ne mi onda Talijani i Spanjolci...

OD
oltar domovine
11:39 07.06.2012.

Trapattoni: Pokazao sam da imam lijek za kreativce poput Hrvata ps:gospon Trapattoni da na kraju ne budes gospon trapavi haha ne hvali se puno zabru jedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije