Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Rukomet

Tragedija u hrvatskom rukometu: 'Napustila nas je Ema. Uvijek nasmijana i vesela...'

Ema Groznica imala je samo 19 godina, a preminula je od posljedica kratke i teške bolesti.
22. lipnja 2021. u 12:20 2 komentara 3170 prikaza

Nevjerojatan šok zadesio je rukometašice Trešnjevke i grad Ilok kada su čuli strašnu vijest. Nakon kratke i teške bolesti preminula je Ema Groznica. Imala je samo 19 godina. Igrala je za “zelene” s kojima je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi – sjever, bez izgubljene utakmice.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka DVOSTRUKA MJERILA? Je li ovo nepravda prema Hrvatskoj? Dalić jasno rekao što misli, prenose ga svjetski mediji

Posljednju utakmicu odigrala je protiv Zaprešića (38:26), a posljednji pogodak, iz sedmerca, zabila je kolo ranije protiv Udarnika.

Zadnji gol protiv Udarnika

Ema je bila uzorna učenica, sportašica, vjernica i građanka. Volonterskim radom uključivala se u sva događanja, zajedno sa svojim sestrama, koja je organizirao Grad Ilok. Izražavamo iskrenu sućut obitelji Groznica i svima koji su ožalošćeni iznenadnom smrti drage nam Eme. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti – piše u priopćenju grada Iloka koji je jučer proglasio Dan žalosti.

Ema će biti pokopana danas u 17 sati, na gradskom groblju u Iloku.

Ne samo što je bila rukometašica, Ema se okušala i na polumaratonu i to u rodnom Iloku. Osvojila je 33. mjesto u konkurenciji 39 atletičarki. Istrčala je svoj prvi polumaraton za dva sata, 19 minuta i devet sekundi. Trčala je za Kineziološki fakultet Zagreb gdje je bila redovna studentica.

Napustila nas je naša Ema, naš Virus. Uvijek nasmijana i vesela. Putujući svaki vikend iz Iloka za Slavonski Brod, pokazivala je koliko je bila velika i snažna njezina ljubav prema rukometu. Prerano si nas napustila! Zaigrat ćemo ponovno na nekom boljem mjestu!?

ROCCO ŽIKOVIĆ On je budućnost vatrenih: Već vrijedi milijune eura, a tek mu je 16 godina...

Počivaj u miru, anđele! Zauvijek ćeš ostati dio naše ekipe! Virus, volimo te – napisale su na Instagramu članice kluba BSK iz Slavonskog Broda gdje je Ema igrala prije dolaska u Zagreb.

Marko Brezić, trener Trešnjevke organizirao je odlazak kluba na današnji sprovod.

– Kad sam čuo tužnu vijest, nisam mogao doći sebi. Ema je bila uvijek nasmijana, uvijek je bila prva na treningu, nikad nije kasnila. Širila je taj zarazni osmijeh na ostale igračice. Došla je na polusezoni iz Slavonskog Broda. Kako je upisala Kineziološki fakultet u Zagrebu htjela je tu trenirati. Došla je na probu, zadovoljila i ostala. Igrala je na mjestu srednjeg vanjskog. Bila je smještena u Studentskom domu na Savi, a cimerica joj je bila suigračica Barbara Ileković koja je također negdje iz Slavonije – rekao je Marko Brezić.

Pripremala se za maraton...

I Emine suigračice iz Trešnjevke ostale su u šoku.

– Nisam ni znala da je bila u bolnici. Zadnji put smo se čule početkom lipnja. Ja sam s Dubravom odlazila na turnir u rukometu na pijesku, a ona se pripremala za maraton – rekla je Kristina Smiljanić, njezina suigračica koja nam je otkrila što se u stvari dogodilo.

– Dakle, Ema se žalila na bolove u trbuhu. Primili su je u bolnicu i nakon nekoliko dana pustili su je doma. Koliko znam, rekli su da ima problema s crijevima i dobila je terapiju. No, kada se vratila doma u Ilok, stanje joj se za nekoliko dana pogoršalo pa je opet hitno prebačena u bolnicu. No, došlo je do upale pluća, pa je imala problem sa srcem i disanjem, završila na respiratoru i to je nažalost bio kraj. Pretužno. Tako mlada i puna energije. Pred njom je bio cijeli život, vjerujem i uspješna karijera, u rukometu ili trčanju, svejedno. Najmanje što klub može napraviti da svi zajedno odemo danas na sprovod u Ilok. Bit će teško gledati njezine dvije sestre i brata, roditelje, prijatelje. Ne znam što više reći osim da su ovo tužni dani za rukomet, Trešnjevku, hrvatski sport koji je izgubio jednu vrijednu, dragu, veselu djevojku – rekla je tužnim glasom Kristina Smiljanić

KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe