Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crottenham: Naši reprezentativci zablistali na početku godine

Tottenhamov uspjeh ovisi o Kranjčaru i Modriću

Niko Kranjčar, Luka Modrić
AFP
04.01.2010.
u 12:25

Dolazak na Otok sve je promijenio. Niko je shvatio da samo naporan rad može donijeti rezultat, nije mu trebalo previše vremena.

Iako će i danas nogometni gurmani reći da je Zlatko Kranjčar bio profinjeniji, lucidniji i lukaviji, nedvojbeno bolji igrač od sina Nike, za konačni sud ipak će trebati pričekati.

Naime, Niko Kranjčar danas je jedna od zvijezda Tottenham Hotspura, momčadi iz samog vrha Premiershipa. A u 2010. godinu ušetao se s dva pogotka i igrom koja je još jednom zadivila White Hart Line.

Vrijeme za prilagodbu

– Kada sam ga dovodio iz Portsmoutha, znao sam njegove kapacitete. Za neke je možda iznenađenje, za mene nikako nije. Niko je po dolasku u Portsmouth trebao vrijeme za prilagodbu, ali je vrlo brzo shvatio da mora biti čvršći i brži. I na tim je detaljima radio jer njemu nije bilo potrebno da usavršava tehniku, s time se rodio – govorio je nedavno Harry Redknapp u intervjuu za internetsku stranicu Tottenham Hotspura.

I u tome je ključ cijele priče. Niko, koji je u Dinamu i Hajduku zapravo živio u nemogućim uvjetima, kojeg su osporavali i igrači i mi novinari, igrao je tek na mahove, rekli bismo na talent. Još kada mu je otac Zlatko namijenio ulogu glavnog ideologa igre reprezentacije, Niko je ušao u velike probleme.

Mogu igrati zajedno

Još nogometno nije do kraja sazrio, a teret koji je nosio bio je pretežak i Niko bi često posrtao i klonuo. Dolazak na Otok sve je promijenio. A engleski mediji jučer su se bavili hrvatskim dvojcem – Kranjčarom i Modrićem. Stalno u zraku visi pitanje mogu li igrati zajedno.

– Kada imate dvojicu tako dobrih igrača, mislim da je to pitanje suvišno. Upoznao sam mogućnosti obojice pa sa sigurnošću mogu reći da će konačni Tottenhamov uspjeh  ove sezone zapravo umnogome ovisiti o igrama Modrića i Kranjčara – rekao je Redknapp.

Sjajne su to vijesti iz Londona i za izbornika Slavena Bilića. Jer, baš njih dvojica uz pravog Eduarda trebaju kockastima vratiti potamnjeli sjaj iz 2006., 2007. i 2008. godine.

Komentara 3

OB
-obrisani-
02:58 05.01.2010.

Spomenuti \"nogometni gurmani\" su toljage kao i Flak i razumiju se u nogomet ko Marica u krivi k...c kad usporedjuju golgetersku efikasnost i igru tipicnog centarfora i lijeve spojke ili krila (iliti kako kazu u Engleskoj \"forward vs midfielder/winger\").

Avatar white socks
white socks
15:23 04.01.2010.

Da je bilo po Flakovim željama i nastojanjima (i njegovog mentora Mamića također), Niko bi svoju karijeru završio sa 19 godina i nebi nikada nigdje zaigrao. I pored svega što su mu novinarčići radili (predvođeni Flakom) on je izrastao u izuzetnog čovjeka igrača. Pokazat će vrijeme da je bolji i od Modrića. I on nije igrao na mahove, to su samo mamićnovinari tako pisali pokušavajući ga uništiti te su okrenuli i BBB i mnoge druge protiv Nike. A i sada Flak ne može ne blatiti.

NI
nixonite
20:48 04.01.2010.

Maminho treba dobiti nadimak Čobaninho trebamo ozbiljno razmisliti o tome XD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije