Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ PREVIŠE NAPETOSTI

Konferencijska liga stigla do posljednjeg kola i 11 putnika u drugi krug već je poznato!

Tottenham Hotspur v Norwich City - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Mark Pain
09.12.2021.
u 08:30

Osam prvoplasiranih ide direktno u osminu finala, dok će osam drugoplasiranih igrati s osam trećeplasiranih iz Europske lige u play-offu.

Nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi uoči zadnjeg kola osiguralo je 11 momčadi, među kojima su Kopenhagen, LASK, Gent, Rennes, AZ i Feyenoord osigurali i prvo mjesto u skupini te direktan plasman u osminu finala.

U Konferencijskoj ligi klubovi su podijeljeni u osam skupina po četiri momčadi.

Osam prvoplasiranih ide direktno u osminu finala, dok će osam drugoplasiranih igrati s osam trećeplasiranih iz Europske lige u play-offu.

Prvo mjesto u skupinama osigurali su LASK, Gent, AZ, Feyenoord, Kopenhagen i Rennes, dok je Maccabi Tel Aviv sigurno drugi. Dalje idu i Bodo/Glimt, Roma, Basel i Karabag, ali još nije poznato s kojeg mjesta.

RASPLET PO SKUPINAMA:

SKUPINA A: LASK (13), Maccabi Tel Aviv (10), HJK (6), Alaškert (0)

U ovoj skupini sve je jasno i prije zadnjeg kola, LASK je pobjednik i ide u osminu finala, dok će Maccabi Tel Aviv u play-off protiv jednog od trećeplasiranih klubova iz Europske lige. HJK i Alaškert ovoga tjedna završavaju europsku sezonu.

SKUPINA B: Gent (10), Partizan (7), Flora (5), Anorthosis Famagusta (5)

Gent uoči zadnjeg kola nema briga, ne samo da je osigurao prolaz, već i prvo mjesto u skupini. Za drugo mjesto bore se preostala tri kluba, a u najboljoj poziciji je Partizan koji ima dva boda više od Flore i  Anorthosis Famaguste. Partizan u zadnjem kolu dočekuje Ciprane, dok će Gent na svom stadionu ugostiti Floru.

SKUPINA C: Bodo/Glimt (11), Roma (10), Zorja (6), CSKA Sofija (1)

Bodo/Glimt i Roma nastavljaju europsku priču u Konferencijskoj ligi, a zadnje kolo će razriješiti tko će biti pobjednik skupine. Norvežani imaju bod više i bolji su u međusobnom susretu, a u zadnjem kolu gostuju kod Zorje. Roma pak putuje u Sofiju.

SKUPINA D: AZ (11), Randers (7), Jablonec (6), Cluj (1)

Nizozemski AZ je sigurni pobjednik skupine, a za drugo mjesto bore se danski Randers i češki Jablonec. Randers ima bod više, a njihove obje utakmice završile su 2:2. U zadnjem kolu oba sastava gostuju, Randers u Alkmaaru, a Jablonec u Cluju.

SKUPINA E: Feyenoord (11), Slavia Prag (7), Union Berlin (6), Maccabi Haifa (4)

Feyenoord je osigurao prvo mjesto, dok je Maccabi bez izgleda za prolaz, pa njihov međusobni susret u Rotterdamu neće imati neku rezultatsku važnost. U drugom susretu Union i Slavija će u Berlinu igrati za drugo mjesto, a domaćinu igra samo pobjeda.

SKUPINA F: Kopenhagen (12), Slovan Bratislava (8), PAOK (8), Lincoln Red Imps (0)

Kopenhagen je osigurao prvo mjesto, a za drugo mjesto se bore Slovan Bratislava i PAOK koji zadnje kolo dočekuju bodovno poravnati (8). Slovan je bolji u međusobnom srazu, no Slovake u zadnjem kolu očekuje teško gostovanje u Kopenhagenu gdje će morati juriti tri boda, jer će u drugom susretu PAOK kod kuće gotovo sigurno pobijediti gibraltarski Lincoln koji je izgubio dosadašnjih pet ogleda.

SKUPINA G: Rennes (11), Tottenham (7), Vitesse (7), Mura (3)

Francuski sastav je pobjednik skupine, a Tottenham i Vitesse love "dvicu", ali rasplet će pričekati jer zbog koronavirusa utakmica Engleza i Francuza je odgođena. Bodovno su izjednačeni (7), pa će odlučivati zadnje kolo. "Spursi" dočekuju Rennes, a Vitesse slovensku Muru. Na koncu bi mogla odlučivati ukupno razlika pogodaka, jer su im prva tri kriterija izjednačena.

SKUPINA H: Basel (11), Karabag (11) , Omonia (3), Kairat (1)

Basel i Karabag su sigurni sudionici "proljeća u Konferencijskoj ligi", a u međusobnom susretu na St. Jakob Parku, koji će voditi naš Fran Jović, odlučit će o pobjedniku skupine. Prvi susret je završio 0-0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije