Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP Tottenham svladao Liverpool 2:1 i došao do druge pobjede u prvenstvu

Tottenham preokretom do pobjede protiv Liverpoola

01.11.2008.
u 20:44

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 11. kola Premiershipa Tottenham je stigao do druge pobjede. Pogotkom Romana Pavljučenka u prvoj minuti sudačke nadoknade došli su do slavlja 2:1 i vrlo vrijedna tri boda.

Poveli su gosti iz Liverpoola vrlo rano. U trećoj minuti je nakon udarca iz kuta pogodio Dirk Kuyt. Imao je Liverpool inicijativu, ali do pogotka nisu mogli doći.

@linkbox@ Tottenham nije djelovao dobro, najozbiljnije su zaprijetili u 41. minuti preko Luke Modrića, ali udarac hrvatskog reprezentativca sa ruba šesnaesterca obranio je vratar redsa Reina.

Odlično su gosti otvorili drugo poluvrijeme. Prilike su se redale jedna za drugom, ali lopta nikako nije htjela u vrata. Dva je puta loptu zaustavljala vratnica, a u ostalim prilikama igrači Liverpoola nisu pokazali preciznost.

I to se moralo osvetiti. U 69. minuti imali su Spursi udarac iz kuta. Nakon ubačaja Bentleya u gužvi je vrlo loše reagirao Jamie Carragher i glavom prevario svog vratara te donio izjednačenje domaćinu.

Pokušavali su redsi vratiti vodstvo, ali jednostavno nije išlo. Obrana Spursa sve je zaustavljala.

Vlak: Možemo do boda u Londonu


Na White Hart Lineu bio je i pomoćnik Branka Ivankovića, Marijan Vlak:
– Bila je to luda, luda utakmica, Liverpool je bio znatno bolji 70 minuta. Tražili su drugi gol, nisu ga zabili i Tottenham je velikom borbenošću preokrenuo rezultat! No, nisu me impresionirali, nećemo se predati, imamo šansu u Londonu dohvatiti barem bod – kaže Vlak. (pj)
Na kraju se dogodio najgori mogući scenarij za Liverpool, kući se vraćaju bez boda jer je još jednu neopreznost obrane iskoristio Roman Pavljučenko i u 91. minuti pogodio za 2:1. Zasluge za gol ponovno idu Bentleyu jer je upravo nakon njegovog udarca Reina odbio loptu do Rusa.

Luka Modrić igrao je vrlo dobro do 75. minute kada ga je zamijenio Lennon. Uz odličan udarac iz 41. minute, imao je nekoliko dobrih dodavanja, a na izlasku s terena dobio je veliki pljesak tribina. Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta, prvo poluvrijeme na poziciji desnog, a drugo na poziciji lijevog beka. Bio je u skoku s Bentom i Carragherom kada je branič redsa zabio autogol.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije