Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Toronto igra dobro kada je na parketu Ukić

12.01.2009.
u 14:39

Prije dolaska u Toronto košarkaši Bostona, prvaci NBA lige, imali su sedam poraza u devet utakmica, kao i četiri u nizu. No, na tom parketu pronašli su žrtvu.

Sa 94:88 pobijedili su momčad u kojoj igra hrvatski košarkaš Roko Ukić i koja je upisala već deseti domaći poraz u 18 utakmica.

Izvjestitelji iz Toronta nisu pronašli mnogo dobroga za nedjeljnu utakmicu kod domaćina, ali je jedan od pluseva dan hrvatskom košarkašu. Zajednički su zaključili:

- Možda bi poraz bio izbjegnut da je Ukić igrao duže.

Protiv Bostona se na parket vratio Jose Calderon, ali su i Španjolac i Will Solomon odigrali iznimno lošu obranu te večeri (Rondo i Allen su zajedno postigli 50 poena), kao i napad gdje nisu razigrali ni sebe niti druge.

Četiri minute prije kraja treće četvrtine Boston je tako vodio 71:51 i tada je domaće redove povezao Roko Ukić. Dok je Ukić boravio na parketu (14 minuta), Toronto je napravio +11.

Uostalom, posredstvom dobre Ukićeve organizacije igre njegova je momčad došla sasvim blizu velikog preokreta (88:83 za goste), no završni udarac nisu uspjeli napraviti.

- Možemo biti dobri. Pokazali smo to u posljednjoj četvrtini, ali već dotad smo napravili veliku štetu na parketu - rekao je nakon utakmice domaći trener Jay Triano koji je dobio mnoge prigovore što ranije nije mijenjao stvari na parketu (novinarska opaska je moguće ubacivanje Ukića u igru).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije