Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNIORSKA LP

Torcida u tisućama krenula za Njemačku. Hajdukovci ostavljaju srce na terenu, ali bez predvodnika

Split: Osmina finala Lige prvaka mladih, Hajduk - Manchester City
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
15.03.2023.
u 08:37

Juniori Hajduka u četvrtfinalu Lige prvaka mladih gostuju u Dortmundu (18.30, Hajduk Digital TV). Igrači domaće momčadi istaknuli su kako će utakmica biti teška, a svjesni su da će Splićani imati veliku podršku navijača.

Juniori Hajduka danas će odigrati jednu od najvećih ako ne i najveću utakmicu u dosadašnjem dijelu svojih mladih karijera. U četvrtfinalu Lige prvaka mladih protivnik će im biti dortmundska Borussia (18.30, Hajduk Digital TV), a susret će se igrati na legendarnom Westfalenu, odnosno Signal Iduna Parku, kako se stadion službeno zove. Nakon senzacionalnog izbacivanja Manchester Cityja na Poljudu, pred hajdukovcima je još jedna teška utakmica, protiv protivnika koji je u dobroj formi.

– Susreti koje smo igrali ranije su nam dali vjeru u naš rad i sposobnosti. Jedva čekamo srijedu i da istrčimo na prekrasnom stadionu. Vjerujem da imamo što reći – rekao je uoči susreta pomoćni trener Hajdukovih juniora Zvonimir Milić.

Izuzetno su motorični

Splićani će se u Dortmundu osjećati kao domaćin jer na put kreće veliki broj njihovih pristaša. Prema dostupnim informacijama, Torcida je već jučer kupila više od tri tisuće ulaznica, a očekuje se da bi se taj broj mogao i povećati. Pogotovo ako se uzme u obzir da u tom dijelu Njemačke živi veliki broj Hrvata, od kojih će neki zasigurno doći podržati Hajduk.

"Dođite nas podržati u što većem broju, vaša podrška bit će nam od iznimne važnosti", poručili su mladi hajdukovci, koji će, sigurni smo, ostaviti srce na terenu, baš kao što su to napravili u svim ovosezonskim susretima. Jer kad imaš tako bučnu podršku, a uvjereni smo da će Torcida prirediti spektakl, opušteno izdanje ni u jednoj kombinaciji nije opcija.

Hajdukovi juniori u dosadašnjem dijelu natjecanja dvaput su bili bolji od azerbajdžanske Gabale (3:0, 2:1) i albanske Apolonije (3:1, 3:0), potom su u nokaut-fazi na Poljudu izbacili Šahtar (1:0) i Manchester City (2:1). S druge strane, Borussia je loše počela, kod kuće je izgubila od Kopenhagena (0:2), zatim i u gostima od Manchester Cityja (2:3). Uslijedila su dva susreta sa Sevillom (1:1, 2:0), remi s Manchester Cityjem (3:3) te pobjeda u Kopenhagenu 1:0. U nokaut-fazi Borussia je u gostima izbacila Hibernian (2:1), a u osmini finala PSG nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

– Analizirali smo sve što smo mogli. Pogledali smo desetak njihovih utakmica. Oni su protiv Cityja igrali na sličan način kao i mi, reaktivno. Borussia Dortmund je ekipa koja je dosta taktički prilagodljiva, izuzetno natjecateljska ekipa. Prvak je Njemačke, ove sezone je prva u svojoj regiji, ide na državnu završnicu. Ima dobrih individualaca, ne na razini kao City, ali izuzetno su motorična momčad, znaju što žele – rekao je Milić.

Trener Marijan Budimir, koji je očito jako dobro posložio momčad, na put je poveo 24 igrača. Šteta što među njima neće biti Luke Vuškovića (odrađuje crveni karton dobiven protiv Šahtara), Rokasa Pukštasa koji ostaje sa seniorima i Dominika Prpića (ozljeda), jer to su igrači koji su već iskusili ozbiljan seniorski nogomet i bili bi od velike pomoći svojoj generaciji. Ipak, dobra je vijest što će Ivan Leko prepustiti Niku Đolongu, Roka Brajkovića i Marka Capana.

28.02.2023., Split - 1/8 finala Lige prvaka mladih, HNK Hajduk - FC Manchester City. Roko Brajkovic Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

– Morat ćemo odgovoriti na intenzitet i tempo koji će nam domaćin nametnuti. Imat ćemo jasan plan što i kako treba raditi. Nadam se da igračima utakmica neće biti teret i da će provesti u djelo sve što smo dogovarali pa da ćemo se s našim vjernim navijačima na kraju svi veseliti – zaključio je Milić.

Hajduku će najveću opasnost predstavljati krila Samuel Bamba i Paris Brunner te napadač Julian Rijkhoff koji ove sezone igra odlično. U juniorskoj Bundesligi u 15 nastupa zabio je 15 pogodaka uz četiri asistencije, dok je u Ligi prvaka mladih u osam nastupa četiri puta tresao mreže.

Čeka nas težak susret

Današnji susret iz Borussijina kuta najavili su branič Faroukou Cisse i centralni veznjak Vasco Walz.

– Protiv Hajduka će biti teško. Očekujemo jako tvrdu utakmicu jer je momčad Hajduka mentalno vrlo jaka. Također, uvijek ih prati velik broj navijača. Bit će jako tvrd orah – rekao je branič Faroukou Cisse, a Vasco Walz dodao:

– Mislim da će zbog velikog broja navijača to biti slična utakmica kao protiv Hiberniana, koju smo igrali u Škotskoj. Igrači Hajduka će se boriti, puno će trčati i pričati. Bit će to jako prljava utakmica. Ali jako joj se veselim – rekao je Walz.

Komentara 9

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:56 15.03.2023.

Hajduk živi vječno !

BE
Berri
09:45 15.03.2023.

Hajduk ima nevjerojatan potencijal! Ovi juniori izbace City, a seniori Citya pobijede Leipzeg 7-0. Dakle, to je potencijal jer seniori Hajduka ispadaju od klubova iz Kazahstana, Moldavije, Gruzije, Malte, dok juniori pobjeđuju vršnjake iz top 10 europskih klubova.

DU
Deleted user
09:58 15.03.2023.

Aha, jel opet srce..... Profi nogomet tko igra srcem bolje neka ostane doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije