Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POVIJESNA ODGOVORNOST'

Torcida: Nećemo pregovarati o Kodeksu upravljanja Hajdukom!

Stipe Lekić Torcida
Arhiva VL
08.12.2009.
u 12:28

- Nije nam u interesu upravljati klubom, ali spriječit ćemo sve čiji je interes veći od Hajduka - poručuju iz Torcide.

Klub navijača Hajduka ''Torcida'' poslao je otvoreno pismo gradonačelniku Splita Željku Kerumu, upravi i Nadzornom odboru kluba. Pismo prenosimo u cijelosti.

''Kada smo prije dvije godine kreirali Kodeks upravljanja Hajdukom pokušali smo dati kreativan doprinos oporavku Hajduka i izlasku kluba iz duboke višegodišnje krize te ponuditi smjernice za njegov snažni razvoj na zdravim temeljima i standardima poslovanja najuglednijih nogometnih klubova i korporacija u svijetu. I danas njegovo prihvaćanje, a još više konkretnu svakodnevnu primjenu, smatramo jedinim receptom za oživljavanje velikog Hajduka.

"Klub navijača Hajduka Torcida Split" (dalje u tekstu KN Torcida) ima povijesnu odgovornost prema budućnosti Hajduka, prema 34.000 potpisnika peticije za prihvaćanje Kodeksa upravljanja Hajdukom, kao i prema svih 9000 svojih članova pa zahtijevamo prihvaćanje Kodeksa u njegovu integralnom obliku i raspisivanje javnog natječaja za članove Nadzornog odbora Hajduka.

Prihvaćanje Kodeksa i uspješno provođenje javnog natječaja nije samo temeljna pretpostavka istinskoj suradnji klupskih tijela s KN Torcidom, nego i povijesni iskorak k stvaranju velikog Hajduka čijim poslovanjem bez alternative i kompromisa mora zavladati stručnost, profesionalizam, zakonitost, transparentnost, odgovornost, moralnost, neovisnost upravljanja, sprečavanje sukoba interesa na svim razinama te trajno očuvanje ugleda i tradicije Hajduka.

Budući da su naši zahtjevi precizno definirani, javno publicirani i potpuno nepromijenjeni pune dvije godine, smatramo potpuno nepotrebnim sada formirati radne skupine i iznova raspravljati o njima, nakon što su prije samo 10 dana na skupštini Hajduka ti isti zahtjevi u cijelosti ignorirani i omalovaženi prihvaćenim  odlukama i imenovanjem novog Nadzornog odbora čiji sastav je upravo zrcalna suprotnost sadržaju Kodeksa. Da u klupskim tijelima postoji makar minimum iskrenosti i dobronamjernosti u iskazanoj želji za suradnjom s navijačima, ovaj poziv bi nam bio upućen prije skupštine dioničara, a ne nakon što je provedena samovolja predstavnika većinskog vlasnika.

Budući da smo za inicijativu klupskih tijela za formiranje komisije doznali iz medija, a tek potom dobili izravni poziv, te budući da svojem članstvu i cijeloj javnosti želimo pružiti transparentan uvid u sve svoje aktivnosti na temu Kodeksa, na vaš poziv odgovaravamo vam otvorenim pismom u kojem ćemo detaljno objasniti svoju odluku da u radu te komisije NE sudjelujemo!

Kerumova figa suradnje

Nakon Skupštine HNK Hajduk š.d.d. možemo ustvrditi da je klubu štovatelja Kodeksa upravljanja Hajdukom pristupio i naš poteštat. Doduše, u knjigu dojmova o Torcidinu Kodeksu upravljanja Hajdukom, Željko Kerum se upisao još u ponedjeljak, 15. lipnja 2009. godine, kada je poručio građanima Splita: “Vlast u klubu me ne zanima. Neka to budu mali dioničari i navijači, neka oni izaberu stručne ljude koji će upravljati klubom.”

Istoga dana, Kerum je navijačima i malim dioničarima Hajduka javno obećao i pravo prvokupa bude li Grad Split prodavao svoje dionice te ispravnost svog stava osnažio riječima: „Mali dioničari su pravi navijači Hajduka, oni su kupili dionice sa srcem i dušom, nemaju nikakve veze s politikom.“

Samo pet mjeseci kasnije, u četvrtak, 19. studenog 2009. godine, Željko Kerum je najvjernije navijače Hajduka, iste one koji su dionice Hajduka kupili sa srcem i dušom i koji nemaju nikakve veze s politikom, javno nazvao „ekstremistima koje treba evidentirati i procesuirati kako ne bi došlo do krvoprolića kao u Širokom Brijegu“, pozvao „institucije da pooštre mjere prema tim ljudima“, a najstariju navijačku skupinu u Europi, kojoj je prema vlastitom svjedočenju pripadao „prije nego što je i sama nastala“, prozvao da „radi prema nečijem političkom nalogu“. Iako se sa svojom sestrom Nevenkom još nije uskladio sumnja li da iza naših inicijativa stoji potpis HDZ-a ili SDP-a, Kerum se na Skupštini ipak odlučio ispričati što nas je nazvao „urbanim Jugoslavenima“, očigledno smatrajući oba epiteta jednako uvredljivima. Motiviran kupovinom vremena, posegnuo je za već dobro uvježbanim patetičnim populizmom i sirovim pragmatizmom te izjavio: „Ja vas volim, ne ljutim se na vas i pružam vam ruku mira. Čak mislim da su ovce i kesa na Peristilu bili simpatični.“ Ovom izjavom Kerum je pokazao da vještinom cirkuskog akrobata na trapezu ima snage za višestruki salto u svojim javnim nastupima. Manirom iskusnog konvertita, priznao je pred svim nazočnim dioničarima da je „Kodeks na kojem Torcida tako uporno inzistira u biti pozitivan i da o njegovoj primjeni pa i eventualnoj doradi treba naći zajednički jezik. I to vrlo brzo.“

Iako je Kodeks upravljanja Hajdukom gradonačelnik dobio od najužeg čelništva Torcide još sredinom kolovoza ove godine, kada ga je doslovce presavinuo i gurnuo u stražnji džep, na Skupštini tri mjeseca kasnije izjavio da Kodeks nije ni pročitao, ali je Kodeks u biti pozitivan i spreman je o njemu pregovarati. Riječ je o dokumentu na jednoj stranici papira formata A4 kojeg je podržalo 34.000 navijača Hajduka u samo pet dana potpisivanja peticije, a čiju vrijednost je prepoznao i predsjednik Transparency Internationala koji je Kodeks upravljanja Hajdukom prokomentirao riječima: „Napokon se u Hrvatskoj pojavio više nego konkretan recept za rješavanje krize, recept koji je sveobuhvatan i primjenjiv u apsolutno svim sferama upravljanja, od ministarstava pa do javnih poduzeća. Iznjedrila ga je Torcida, klub navijača Hajduka. Ovaj uistinu sjajan dokument, ima ukupno devet točaka koje će, ako ga se uistinu usvoji, definitivno stvoriti preduvjete da „Majstor s mora“ postane veliki klub.“

Uglavnom, dok je Kerum Torcidi nudio ispriku i načelnu ruku suradnje, drugom je rukom dizao svoj listić s 300.928 glasova kako bi postavio svoje prijatelje i rodijake, pekare, mesare i keramičare, na čelne funkcije u Hajduku. Toliko o iskrenosti i stvarnoj želji za suradnjom s navijačima i malim dioničarima.

Nadalje, potrebno je istaknuti Kerumovo elementarno nerazumijevanje razlike između pozicije političkog dužnosnika izravno biranog na demokratskim izborima i pozicije članova nadzornih i upravnih tijela trgovačkih društava u većinskom vlasništvu jedinice lokalne samouprave. Stručnu kompetentnost svojih kandidata za Nadzorni odbor Hajduka na Skupštini je opravdavao upravo usporedbom neusporedivog: ”U čemu je problem ako je čovjek mesar? Ja sam strojar, a izabrali su me za gradonačelnika.” Po Kerumu je demokracija svedena na izborno pravo i živi samo jedan dan u četiri godine, a svo preostalo vrijeme na djelu bi trebala biti neograničena samovolja izbornog pobjednika. U takvu logiku se očigledno nikako ne uklapa javni natječaj kao civilizacijski standard kojim se štite demokratska načela u upravljanju trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu države ili jedinice lokalne samouprave.

Da apsurd ima i svoju kulminaciju, pobrinuo se novoimenovani Nadzorni odbor koji je oformio radnu skupinu za suradnju s Torcidom na temu Kodeksa upravljanja Hajdukom, a čije usvajanje i dosljedna provedba bi ujedno predstavljala i trenutnu razrješnicu tih istih Kerumovih „eksperata“ imenovanih u Hajdukov Nadzorni odbor prošli tjedan. To čak nije ni apsurdno, jer i apsurd ponekad može biti uvjet da se u nešto povjeruje. Možda bi najprimjereniji komentar na ovaj jeftini Kerumov igrokaz bila čuvena maksima Winstona Churchilla: „Želiš li da se očuva status quo i da se ništa ne mijenja – osnuj radnu skupinu“.

Kao da smo malo vremena izgubili i malo štete pretrpjeli ne usvajajući Kodeks već pune dvije godine, pa bi agoniju Hajduka trebali produžiti istim receptom kojim su služili i Kerumov prethodnik Kuret i Radovanijev prethodnik Nosić, a koji su se u isti klub štovatelja Kodeksa s početka otvorenog pisma upisali još 2007. godine. Ivan Kuret s riječima: „Kodeks upravljanja Hajdukom je dokument koji bi potpisao svaki pravi hajdukovac”, a dr. Ante Nosić riječima zahvale na primljenom uokvirenom Kodeksu: „Uokvirio bih Kodeks časti, da ga već niste vi uokvirili“. Međutim do kraja svojih mandata Kodeks nisu usvojili kao službeni akt kluba. Treba li dodatno napominjati da su ostvareni poslovni i sportski rezultati, nažalost, samo logičan slijed upravljanja Hajdukom bez načela sadržanih u Kodeksu.

Je li legitimnost skupštine osigurana krivotvorenjem službene isprave?

Još od razdoblja od 1992. do 1997. godine kada se dio klupskog poslovanja prebacio na devizne račune br. 96451-078-515 (u DEM) i br. 96451-078-612 (u USD) kod banke B.A.W.A.G. u Klagenfurtu u Austriji, na koje je u tom periodu uplaćeno ukupno 17.720.480 DEM i 7.866.599 USD, a koje su tadašnji Hajdukovi čelnici otvorili kršeći Zakon o platnom prometu u zemlji i Zakon o osnovama deviznog sustava, deviznog poslovanja i prometa zlatom, preko perioda od 1997. do 2000. godine kojeg je prvenstveno obilježila utaja poreza u iznosu od 143.210.000 kuna, a koja je rezultirala Hajdukovim dugom prema državi u iznosu od 242 milijuna kuna zbog kojih je Hajduk bio prisiljen na preoblikovanje, pa sve do današnjih dana, stručno upravljanje klubom i vladavina prava ne stanuju u Hajduku!

Županijsko državno odvjetništvo je još 2003. godine podiglo dvije optužnice protiv desetorice čelnika Hajduka zbog kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službenih isprava u periodu od 1992. do 2000. godine. Prva optužnica obuhvaća period od 1992. do 1997. godine i tereti bivšeg predsjednika Upravnog odbora Nadana Vidoševića, direktora Hajduka Vedrana Rožića, sportskog direktora Ivana Buljana i financijskog direktora Bartula Kaleba. Druga optužnica obuhvaća period od 1997. do 2000. godine, a podignuta je protiv tadašnjeg predsjednika Uprave Hajduka Željka Kovačevića, dvojice direktora kluba Petra Reića i Ivana Maršića, sportskog direktora Ivice Šurjaka, direktora stadiona Velimira Strinića i financijskog direktora Ivana Zelića. Prema javno dostupnim informacijama, gore navedeni kazneni postupci još uvijek nisu okončani. Kako se zaprijećene kazne za navedena djela kreću do 10 godina zatvora, zastara nastupa tek nakon 20 godina, ali poznavajući efikasnost našeg pravosuđa, pitanje je hoće li i taj vremenski period biti dostatan da se utvrdi odgovornost i konačno kazne autori Hajdukove kalvarije.

Genezu Hajdukova posrnuća navodimo baš zato što smo svjesni da je kolektivna amnezija prvi korak ka amnestiji i upravo zato što kad smo već tako beskrajno skupo platili grijehe čelnika kluba iz nedavne prošlosti, da barem onda nešto iz tog bolnog iskustva svi skupa i naučimo. Osnovna pouka svima koji Hajduku žele da doista živi vječno i kao poslovni subjekt i kao europska nogometna institucija je da bez vladavine prava i bez stručnog upravljanja klubom nema Velikog Hajduka! Upravo i jedino motivirani stvaranjem Velikog Hajduka, Torcida svo ovo vrijeme, potpuno argumentirano i neselektivno ukazuje na sve uočene nepravilnosti i nestručnosti u upravljanju klubom kako bi se minimizirao svaki manevarski prostor kriminalu, političkoj samovolji, nekompetentnom i netransparentnom poslovanju.

S istim porivom, Stipe Lekić, tajnik KN TORCIDA i mali dioničar Hajduka, prigovorio je na sjednici skupštine 22. studenog 2009. godine da na istoj nije nazočan broj dioničara ili njihovih opunomoćenika na koje otpada najmanje 51% temeljnog kapitala Društva i da stoga, sukladno odredbi članka 21. stavka 1. Statuta HNK Hajduk Split š.d.d., Glavna skupština ne može donositi valjane odluke. Naime, svoj prigovor na nedostatak kvoruma, obrazložio je činjenicom da je gradonačelnik Grada Splita kao predstavnik većinskog vlasnika na kojeg otpada 55,73% temeljnog kapitala društva imenovan odlukom Gradskog vijeća 19. studenog 2009. godine, a da ista u trenutku održavanja sjednice Glavne skupštine Hajduka još nije stupila na snagu jer nije proteklo osam dana od njene objave u Službenom glasniku Grada Splita, što je propisano odredbom članka 59. Statuta Grada Splita. Odgovor predsjednika Glavne Skupštine na ovo pitanje bio je da je sve u redu, ali bez obrazloženja zbog čega bi prigovor malog dioničara Stipe Lekića bio neosnovan, a ni članovima skupštine nije predočen dokument temeljem kojega je Grad Split bio prisutan i glasovao na skupštini. Naš tajnik referirao se na službeni prijedlog „Zaključka o potvrđivanju Gradonačelnika Grada Splita kao predstavnika Grada Splita u skupštinama trgovačkih društava kojih je Grad Split vlasnik ili suvlasnik, te određivanju gradonačelnika Grada Splita kao predstavnika u Skupštini HNK „Hajduk“ š.d.d.“, a koji  po svom izvornom sadržaju predstavlja opći akt, te koji je kao takav bez izmjena na samoj sjednici Gradskog vijeća, u konačnici i usvojen.

Sukladno svim gore navedenim argumentima i danas smo mišljenja da je naš tajnik bio u pravu, da kvoruma nije bilo, da je održana Skupština bila nelegitimna, a sve njene odluke pravno nevaljane! Međutim, službeni prijedlog odluke koja je bila i u materijalima za sjednicu i o kojoj se bez izmjena glasovalo na sjednici Gradskog vijeća razlikuje se od naknadno protokoliranog dokumenta, s obzirom da se izvorna odluka naslovljena kao zaključak, a koja je po svom sadržaju opći akt, odnosila na sva trgovačka društva kojih je Grad Split vlasnik ili suvlasnik, a protokolirani zaključak se u formi pojedinačnog akta odnosi samo na Hajduk. Kako se opći akti objavljuju u službenom glasniku i stupaju na snagu osmog dana od dana objave, osim ako u njima nije određeno drugačije, a pojedinačni akti se primjenjuju od dana donošenja odnosno dostave, postoji opravdana sumnja da je naknadna preinaka usvojene odluke Gradskog vijeća motivirana prikrivanjem šlamperaja i očuvanjem legitimiteta skupštine Hajduka, u čemu bi moglo biti elemenata kaznenog djela krivotvorenja isprave, kaznenog djela krivotvorenja službene isprave ili posebnih slučajeva krivotvorenja isprave. Nažalost, KN TORCIDA može samo još jednom javno postaviti ovo pitanje, jer odgovor na njega nije moguće dobiti kroz nadležna tijela s obzirom na činjenicu da KN TORCIDA nije stranka u postupku donošenja pojedinačnog upravnog akta Gradskog vijeća Grada Splita.

Kada već navodimo kronologiju bezakonja u Hajduku i kad već postavljamo otvorena pitanja, nećemo propustiti ni upit je li Ivica Šurjak nezakonito imenovan članom Uprave Hajduka? Sukladno članku 13. Zakona o športu: „Osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna udaljit će se od sudjelovanja u športskim natjecanjima, obavljanja stručnih poslova u športu i sudjelovanja u radu skupštine ili tijela upravljanja športske udruge ili trgovačkog društva, do okončanja postupka“. Protiv Ivice Šurjaka započeo je kazneni postupak za koji se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža, postupak prema svim dostupnim informacijama još nije okončan, pa se doista postavlja pitanje ne samo imamo li nelegitimnu skupštinu i nelegitimno izabrani Nadzorni odbor, već imamo li povrh svega i nezakonito imenovanog člana Uprave?

Jakina mirovna misija

Na istoj je Skupštini najveći pojedinačni mali dioničar, gospodin Jako Andabak, iznio stav da „Kerumov štab radi u dišpet Torcidi koja opet nešto čini u dišpet gradonačelniku, a sve to preko leđa Hajduku”. Barba Jako, mirovna misija koja se temelji na banaliziranju stvarnih motiva sukoba, na izjednačavanju krivice i na podjeli odgovornosti bez argumenata, prvenstveno je štetna za Hajduk, jer ne rješava problem nego ga učvršćuje. Je li po istoj logici dišpet razlog negativnoj bilanci Društva, bismo li trebali podijeliti s Kerumom i Svagušom odgovornost i za 11 bodova zaostatka za prvim mjestom u HNL-u ili bismo se trebali osjećati krivima i za 40 tisuća kuna kazne zbog rasističkog hukanja publike na Poljudu tijekom posljednjeg derbija s Dinamom na kojem uopće nismo nazočili? Nije ovdje pitanje „oni ili mi“ već „oni ili Hajduk“! Zahvaljujemo Vam se i na ponuđenom mjestu u Nadzornom odboru Hajduka, ali predstavnici Torcide ne misle zauzeti niti jednu sjedalicu u Nadzornom ili Upravnom odboru Hajduka mimo javnog natječaja i kriterija Kodeksa upravljanja Hajdukom! Torcida ne želi konzumirati niti jednu privilegiju koju uskraćuje drugima i ne želi u strukture Hajduka ulaziti političkom trgovinom, već jedino i isključivo transparentnim javnim natječajem, prema istim kriterijima Kodeksa koji bi bez iznimki vrijedili za sve potencijalne kandidate, pa tako i za naše eventualne predstavnike. Jednostavno, ne borimo se za moć u Hajduku već za moćan Hajduk! Ako u toj viziji Velikog Hajduka vidite naš dišpet, znajte da nas nikada neće štufat!

Nema trgovine „Kodeks za Kodeks“

U javnosti se nerijetko čuje stav čelnika Hajduka da bi Torcida trebala „donijeti svoj kodeks, prije nego li Hajduku nameće njegov“. Ovakav stav da nije besmislen i da ne predstavlja (zlo)namjerno odvlačenje pozornosti sa suštine problema, bio bi naprosto smiješan. Hajduk je športsko dioničko društvo, a KN Torcida je udruga građana. U pripremi za izlistavanje dionica Hajduka na uređenom tržištu vrijednosnih papira Izjava o primjeni kodeksa korporativnog upravljanja bit će Hajdukova obveza sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, a Kodeks upravljanja Hajdukom već sada može biti osnova ispunjenja zakonske regulative. Čak i bez toga, riječ je o dokumentu koji je temeljen na iskustvima najuglednijih nogometnih klubova i najuspješnijih korporacija u svijetu. Smatrajući da su samo vrhunska rješenja dovoljno dobra za Hajduk i da je Hajduku upravo mjesto među najuglednijim klubovima Europe, izradili smo Kodeks upravljanja Hajdukom kao ruku pomoći klubu na putu povratka na staze uspjeha. Torcida kao udruga građana je ista načela implementirala u svoj novi statut koji je cjelokupnoj javnosti dostupan na internet stranicama grupe (www.torcida.hr) i na taj način primjereno definirala standarde upravljanja svojom udrugom građana.

Isto tako, jasno razlikujemo „Kodeks upravljanja trgovačkim društvom” od „Kodeksa lijepog ponašanja na javnom mjestu”, pa zato nismo ni ulazili u analizu primjerenosti Kerumovog fizičkog obračuna u zagrebačkom kafiću Ramazzotti, ne mislimo polemizirati s gradonačelnikom o sigurnosti sudionika u prometu na autocestama kojima ga presretači love dok Mercedesom juri 233 km/h ili dok golemim terencem marke „Hummer H2" lomi rebra motociklistima po ulicama Grada Splita uz bešćutni komentar stradalom „Nije motor za tebe”. Bavili smo se i bavit ćemo se isključivo pitanjima vezanim uz Hajduk, stavljajući poseban naglasak na ugled kluba te njegove sportske i poslovne rezultate. Nismo trgovci i nemamo namjeru trgovati, niti „Kodeksom za Kodeks”, niti funkcijama u klubu.  

Poruka za kraj

U svojih 60 godina postojanja Torcida je ispratila mnoge pojedince koji su prošli kroz Hajduk, ispratili smo čak i države, a Hajduk i mi smo ostali. Ispratit ćemo i ovu garnituru, ali to nećemo smatrati svojom pobjedom, jer ovo što se posljednjih 15-ak godina događa u Hajduku je njegov veliki poraz, a nijedan Hajdukov poraz ne može biti naša pobjeda.

Upravo zato smo pokrenuli borbu za Veliki Hajduk u kojoj poraz nije opcija, a pobjeda nema kompetitivno značenje te nikako ne može biti Pirova već samo potpuna! Naime, ako se pobjedom naziva postizanje ciljeva u odnosu na unaprijed definiran sustav vrijednosti, onda do Velikog Hajduka i ne možemo drugačije nego razvojem sustava temeljenog na načelima stručnosti, profesionalizma, zakonitosti, transparentnosti, odgovornosti, moralnosti, neovisnosti upravljanja, sprječavanja sukoba interesa na svim razinama te trajnog očuvanja ugleda i tradicije Hajduka. Pokrenuli smo borbu za izbacivanje podobnih i odanih političkim moćnicima, bez obzira na stranački predznak, a za uvođenje u klub podobnih kriterijima Kodeksa i odanih Hajduku. U ime te borbe ne možemo sjesti za stol s ljudima koji predstavljaju izravnu negaciju spomenutih načela i samog Kodeksa da bismo o njemu „raspravljali”.

U toj borbi za Veliki Hajduk do sada smo koristili poziciju nogometnih navijača, poziciju malih dioničara u športskom trgovačkom društvu i poziciju građana Splita. Kao dodatni pritisak na odgovorne za žurnim usvajanjem i dosljednom primjenom Kodeksa, razmatramo i sva legitimna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kroz poziciju potrošača. Ako su već kolateralne žrtve neizbježne u vidu poslovnih subjekata, onda neka to barem ne bude Hajduk.

Svjesni smo da se uporno ignorira i odbija konstruktivna uloga navijača pod izlikom da navijačima nije mjesto u upravljanju klubom, a pokušava se iskoristiti naša duboka emocionalna povezanost s Hajdukom i pojedince među navijačima isprovocirati da frustrirani negiranjem vlastite konstruktivnosti pribjegnu destrukciji. Svakome dobronamjernome je potpuno jasno da želja Torcide nije da mi upravljamo klubom, nego da njime upravljaju stručnjaci koji odgovaraju kriterijima Kodeksa, bez obzira jesu li članovi Torcide ili nisu. Svi ostali učinit će sve da Hajduk ne bude velik, nego da njihov interes bude veći. Torcida je tu da ih u tome spriječi!''

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:04 08.12.2009.

HNK Hajduk je između 5 največih klubova u svijetu a navijači Torcide su jedna plemenita i poštena navijačka stvorenja. Sve je super i odlično i ništa se nesmije promjeniti.

MA
Mate2
14:07 08.12.2009.

neki ljudi misle ko jedanput nesto postignu u zivotu da su majstori i na tome se odmaraju i sami sebe slave do kraja zivota. kao drugo svak ima nekoga rodjaka koji sve zna i naravno triba i on da malo zaradi! Kad prominemo te balkanske fore i kada priznamo da i drugi nesto znaju, ce mozda Torcida da postigne svoj san o velikom Hajduku. inace ce se boriti ko don quichote protiv tih koji grabe solde. Jer bas oni i misle da to njima pripada a ne mozda Hajduku!!

OB
-obrisani-
23:44 08.12.2009.

Ma svima svaka čast,ali tko je imao najveću ZVIJEZDU na grbu u bivsoj JUGI? ha ha ha i zna se tko je jedini klub koji je imao šahovnicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije