Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Tonči Stipanović vodeći u Laseru

Tonči Stipanović
Nino Strmotić
29.10.2009.
u 17:57

Čuvena jutarnja opatijska tramontana nije iznevjerila, pa se jutros kako je bilo i planirano startalo u osam sati na Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase.

Najuzbudljivije je u Laseru, očekivano s obzirom da više hrvatskih kormilara jedri u samom svjetskom vrhu. Nakon dva jedrenja prvi je Tonči Stipanović (Mornar, Split), ispred Luke Radelića (Labud, Split). Na trećem mjestu je Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), koji ima isti broj bodova kao i Aron Lolić (Labud) i Milan Vujasinović (Labud) na četvrtom i petom mjestu.  

U Laser Radialu vodi Lovre Perhat (Mornar), druga je prva kormilarka Tina Mihelić (Labud), a treće mjesto zauzima zasad Marijana Bello (Zagreb). Radiali su također odjedrili dva plova.  

Finaši imaju samo jedno jedrenje, koje je pobijedio Marin Mišura (Split). Drugi je ciljem prošao Vasilij Žbogar, slovenski olimpijac i osvajač olimpijske medalje u Laseru, koji je prešao u Finn u kojoj će pokušati izboriti nastup na OI u Londonu 2012. Treće mjesto pripalo je Josipu Olujiću (Labud).  

U 470 također zasad bez iznenađenja. Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) prvi su nakon tri jedrenja, druge su Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar), na trećem mjestu je slovenska posada Mikulin/Prinčić.  

Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (Galeb) prvi su u klasi Zvijezda nakon četiri jedrenja, ispred Dana Lovrovića i Antonia Arapovića (Rijeka), te Mate Arapova i Ante Šitića (Mornar).  

U klasa 49er vode Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar), drugi su Goran i Ivan Ivanković (Croatia, Opatija), a treći Kolja Dumanić i Josip Serdarević (Mornar).

U klasi RS:X (olimpijska daska) nakon tri jedrenja poveo je Luka Mratović (Mornar), drugi je zasad Nikola Smoljenović (Mornar), a treći Mihovil Fantela (Sv. Krševan, Zadar).  

Slijedeća dva dana prognostičari najavljuju buru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije