Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Tonči Stipanović drugi na Svjetskom kupu u Hyeres

jedrenje
Večernji list
29.04.2011.
u 20:02

Nakon šest dana natjecanja na Svjetskom kupu u jedrenju koje se održava u Francuskoj naš Tonči Stipanović zauzeo je drugo mjesto u Laseru

Uz drugo mjesto Tončija Stipanovića u Laseru, Šime Fantela i Igor Marenić bili su četvrti u 470, Tina Mihelić također četvrta u Laser Radialu, Ivan Kljaković Gašpić peti u Finnu, a Marin Lovrović i Siniša Mikuličić deveti u klasi Zvijezda.

Odličan kraj jednog odličnog tjedna. Jedno srebro, dva četvrta mjesta, jedno peto i jedno deveto konačni je zbir hrvatskih rezultata u finalu na regati Svjetskog kupa. Hyeres je prošao izvrsno za najbolje hrvatske jedriličare.

Zadnjeg dana regate na moru je ostalo samo 100-tinjak jedriličara, od ukupno 1200 koliko je jedrilo cijelog tjedna u Hyeresu. Samo deset najboljih u svakoj klasi plasiralo se u plov za odličja. Sjajno jedrenje prošlih pet dana Tonči Stipanović zaključio je s majstorskom izvedbom zadnjeg dana regate. Čuvao je konkurenciju, ušao šesti u cilj, što mu je s obzirom da je konkurencija ostala iza bilo više nego dovoljno za drugo mjesto.

Malo sam kasnio sam na startu, ali to nije bilo važno, jer je Australac Slingsby izletio. Imao sam vremena ponovno krenuti, čekao sam svoju priliku u drugoj stranici niz vjetar, dobio reful koji sam čekao i osvojio drugo mjesto. – rekao je širokog smješka Tonči.

A ništa manji smiješak na licu nije imala Tina Mihelić koja je uvjerljivo danas pobijedila plov za odličja i zauzela četvrto mjesto u Laser Radialu.

- U vjetar sam išla dobro, a niz vjetar zaista fenomenalno, ušla sam u cilj s oko sto metara prednosti i super sam zadovoljna sa četvrtim mjestom – kaže Tina.

Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 su regatu završili na četvrtom mjestu. Riskirali su na startu, prestupili, radi čega su se morali iskupiti, vraćati natrag na start i stoga loviti ostatak flote. Zadovoljni su izvrsnim četvrtim mjestom.

S obzirom na Igorovu ozljedu ramena zbog koje nismo trenirali dva mjeseca sa rezultatom smo više nego zadovoljni. Ovo je naš najbolji plasman u Hyeresu dosad – kazao je Šime.

Peto mjesto pripalo je Ivanu Kljakoviću Gašpiću u Finnu, dok su deveto mjesto zauzeli Marin Lovrović i Siniša Mikuličić u Zvijezdi.

Sljedeća regata Svjetskog kupa jedri se u nizozemskom Medembliku krajem svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije