Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZVANA UDRUGA Naš Hajduk

Opet potres u Hajduku! Novi odlazak iz kluba

Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
07.04.2016.
u 16:40

– Trener Burić rukovao se s “nadzornicima”, a jedan mu je kazao: “Dobar dan, gospodine Vulić”. To vam sve govori o tome tko je u Nadzornom odboru – kaže mlađi Mamić.

Maksimirskih 4:0 već je arhivirano, nema velikih uzbuđenja nakon visokog poraza. Hajduk brine neke druge brige, nogomet je davno postao sporedan. Malo koga zanimaju slabosti koje su bijeli iskazali u uzvratu kupa. Novi poljudski potres, doprinos krizi rukovođenja odluka je Tomislava Mamića, vlasnika tvrtke Tommy i četvrtine Hajduka, da odlazi iz kluba.

Naš Hajduk nema stav

– Očito je da je struja koja je prevladala od prvog dana imala taj cilj. Ne vidim u tim odlukama ništa dobro za klub, mislim da su štetne zbog vremena i načina na koji je sve napravljeno. Naša upravljačka prava, koja smo regulirali sporazumom, prebacujemo na udrugu Naš Hajduk, ne želimo biti u ovom Nadzornom odboru, ne želimo biti fikusi. Terminski je to vezano za ljeto 2019. godine dokad ima mandat ovaj Nadzorni odbor. Naš Hajduk taj model treba promijeniti, pokušavam im objasniti da mora imati stav i mišljenje. Gradonačelnik se distancira, ne želi da ispadne da se politika miješa u klub, a politika izbjegava zauzeti stajalište i mišljenje. Tko bi trebao izgraditi viziju Hajduka za deset godina, je li to netko tko slučajno dođe u Nadzorni odbor? Kako je moguće da udruga Naš Hajduk nema svoj stav i mišljenje? Povjerili smo joj našu imovinu i želimo da ima stav, tražimo njezinu aktivniju ulogu. Da sam mogao, smijenio bih Nadzorni odbor. On je kriv za sadašnje stanje. Jedan član NO-a (Guste Santini, nap. a.) sada je promijenio svoju odluku, volio bih čuti njegovo objašnjenje zašto je glasao protiv Brbića, a prije nekoliko mjeseci bio je za njega – kazao je Tomislav Mamić.

Zasad neće tražiti izvanrednu skupštinu, stanje u kojem se Zoran Mamić i Jako Andabak kao predstavnici Tommyja u NO-u povlače trajat će do ljeta kada će se održati redovita skupština.

Izvanredna skupština jedna je od opcija. Trenutačno ne vidim razlog za nju, ali nije isključena. Sigurno je samo to da nećemo ugroziti djelovanje kluba – rekao je Tomislav Mamić.

U svom istupu, premda im je prenio pravo na upravljanje paketom dionica, Mamić je p(r)ozvao udrugu Naš Hajduk, a posebno je napao dio Nadzornog odbora koji je inicirao Brbićevo smjenjivanje.

– Bilo je i opstrukcija u radu, jedini cilj bio im je preuzimanje vlasti. Postojala je “opasnost” dodatne financijske stabilizacije, tada bi im bilo teže provesti namjeru, svjesno su izabrali ovaj trenutak – rekao je Mamić.

Na njegove riječi nadovezao se njegov sin Zoran i prepričao neke detalje sa sjednica Nadzornog odbora.

– Glasamo o nebitnim stvarima, NO u pravom dioničkom društvu ima četiri-pet sjednica godišnje, a mi smo ih dosad imali 57. Dođu nam na stol stipendijski ugovori djece iz omladinske škole o kojima ništa ne znamo. Evo vam primjer Vlašića, riječ je o dragulju hrvatskog nogometa, a ugovor mu je produljen rezultatom glasovanja 6:3. Sve to samo zbog nečijeg dokazivanja – rekao je Zoran Mamić.

Krši se zakon

Ispričao je zapanjujuće detalje koji cijeli sustav izbora za NO i funkcioniranja kluba dovode u pitanje.

– Trener Burić rukovao se s “nadzornicima”, a jedan mu je kazao: “Dobar dan, gospodine Vulić”. To vam sve govori o tome tko je u Nadzornom odboru – kaže mlađi Mamić.

Tvrtka Tommy ne dovodi u pitanje potpisivanje novog sponzorskog ugovora koji bi u srpnju trebao biti produljen, a vrijedan je oko milijun eura. Ali, sve drugo otac i sin Mamić dovode u pitanje. 

– Predsjednik NO-a (Slaven Marasović, nap. a.) vodi razgovore s budućim predsjednicima, sportskim direktorima. To je kršenje Zakona o dioničkim društvima, ako nije i nešto šire – kazao je Tomislav Mamić.

>> Primite li čak četiri gola na isti način, onda je to problem igračke inteligencije

Komentara 33

MA
..Marsijanac
17:10 07.04.2016.

Kriv je Mamic ....onaj iz Dinama...he,he

BJ
Bjelovar112
16:58 07.04.2016.

dajte ulici da vam klub vodi kao futsal Dinamo i na kraju svi drugi krivi

BB
BBBovac
19:12 07.04.2016.

Dobro im je rekao Mamić.... ne može ulica voditi klub... bez znanja, stručnosti i poznavanja financijskog poslovanja nema uspješne tvrtke pa tako ni kluba kao Hajduk! Iako sam zagriženi dinamovac zao mi je kad vidim da Hajduk propada jer nema vise gusta na derbijima... samo je pitanje koliko komada ćemo im dati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije