Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Dinamo igra protiv kluba kojega Mamićev brat Stojan ne pamti po dobrom...

Dinamo - Cibalia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
25.10.2016.
u 11:11

– Bio sam Dinamov junior na posudbi u Ždralovima 1974. godine i na utakmici s Bjelovarom slomljena mi je noga! Dugo sam se oporavljao, nije onda medicina bila kao danas – kaže Stojko.

Lani su se u ovo vrijeme Dinamovi nogometaši jako namučili u Ždralovima u osmini finala kupa, svladali su domaću Mladost s 3:1. A u utorak plavi gostuju u Bjelovaru (4,5 km od Ždralova!), domaći je istoimeni trećeligaš (trenutačno 14. na ljestvici Treće HNL-istok od 16 klubova) među 16 najboljih u kupu došao deklasiravši Zagreb s 4:0 i željno čeka možda i najveću utakmicu u svojoj povijesti!

– Prodano je svih 600 ulaznica za sjedenje (cijena je bila 40 kuna), ostalo je još ulaznica za stajanje (30 kuna). Očekujemo da će na stadionu biti oko 2000 gledatelja – rekao nam je tajnik Bjelovara Igor Blagojević.

Najmlađi šef, tek mu je 27

Bit će to dobar prihod za klub kojem je glavni sponzor Grad Bjelovar, a godišnji je budžet oko 300.000 kuna. Igrači su amateri, dobivaju novac za putne troškove, iako se ponekad “zalomi” i neka premija...

– Kad smo prije mjesec dana eliminirali Zagreb, feštali smo do jutra, a igrači su dobili premiju taman toliku da izvedu djevojke u kino i počaste ih kokicama i sokom – rekao nam je klupski predsjednik, 27-godišnji Josip Juraj Tominac, koji slovi za najmlađeg predsjednika nekog hrvatskog nogometnog kluba.

A kako ćete igrače nagraditi izbace li Dinamo?

– Danima ćemo feštati, a za financije ćemo lako! U našem rječniku ne postoji riječ predaja! Želimo napraviti čudo, ponosni smo na našu mladu momčad, u kojoj najstariji igrač ima 24, a u sastavu su nam čak petorica 17-godišnjaka – govori Tominac.

U Bjelovaru su igrali brojni prvoligaški igrači, izdvojimo Ivana Bedija, braću Bošnjak, Marina Lalića (današnji trener), na posudbi je polusezonu odradio i Silvio Marić, a prve je seniorske korake u Bjelovaru napravio i naš bivši reprezentativac Ognjen Vukojević:

– U sezoni 2002./03. zabio sam čak 27 golova za Bjelovar (12 iz 11-eraca) u trećoj ligi, imao sam tada 18 godina! Nakon toga prešao sam u Slaven Belupo – podsjetio je Ognjen Vukojević.

A jedan drugi Vukojević slovi za istinsku legendu Bjelovara – Ognjenov otac Božidar, igrao je desnog bočnog, bio je brz...

– Dres Bjelovara nosio sam 12 godina, od aktivnog sam se igranja oprostio u 43. godini života – kaže legendarni Bonja.

Braća Stojan Ante i Zdravko Mamić nisu igrala za Bjelovar iako su tamo živjela do selidbe u Zagreb. Igrali su u Ždralovima, a Stojan Ante pamti i ovo:

Bjelovarska plava pluća

– Bio sam Dinamov junior na posudbi u Ždralovima 1974. godine i na utakmici s Bjelovarom slomljena mi je noga! Dugo sam se oporavljao, nije onda medicina bila kao danas – kaže Stojko.

Bjelovar diše i živi plavim plućima, 90 posto stanovništva navija za Dinamo. Lani je Mamić u Dinamovo ime donirao Mladosti iz Ždralova 200.000 kuna za omladinsku školu, u Bjelovaru također očekuju prigodni dar...

– Nadamo se Dinamovoj financijskoj pomoći, imamo izvrsnu omladinsku školu u kojoj igra oko 200 dječaka i u četiri smo omladinske kategorije osvajali kup – veli predsjednik Tominac.

Na trenerskoj klupi Bjelovara su Mario Kos i njegov pomoćnik Marin Lalić, koji je u karijeri nosio dres Hajduka, Hrvatskog dragovoljca, Zagreba i Intera...

– Igrao sam često protiv Dinama. I najčešće gubio...

Lalić nudi recept za igru protiv velikog favorita:

– Svi iza lopte, što gušće se postaviti u obrani i onda pokušati zaprijetiti kontrama! Ono što je Juventus za Dinamo, to je Dinamo za nas! Istina je da smo zabili Zagrebu četiri komada, ali velika je razlika između Dinama i Zagreba...

Komentara 3

Avatar jura37
jura37
13:44 25.10.2016.

Radnici Cesme I danas pamte neisplate place koje je tata mamic senior pomagao kumcu blazevicu ciri. Tak da od ljubavi prema dinamu I mamicu malo pretjerujete. No uvijek je bilo ulizica u nasem narodu tako I u bj.

LI
lipa75
12:08 25.10.2016.

Mogu Mamići dati pomoć Ždralovima i Bjelovaru kada su im svojedobno maznuli milijune iz drvne industrije Česma.

DR
drazenbj
12:23 25.10.2016.

Nisam dugo procitao vecu glupost od toga da u Bjelovaru 90% ljudi navija za Dinamo... kod domicilno stanovnistvo vise je pristasa Hajduka, dok je val doseljavanja 70tih iz prostora Hercegovine doveo do veceg broja "plavih"... Osim toga sigurno 20% imama nisu ni za jedan od ova dva kluba... Dakle... laz i obmana pisanjem tako sranotnog podatka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije