Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - CRNA GORA 87:81

Tomićeve bravure, Popovi projektili

\'06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih
Sanjin Strukic/PIXSELL
03.09.2011.
u 22:02

Hrvatski košarkasi pobijedili su Crnu Goru 87:81 u 3. kolu Eurobasketa u Litvi (Tomić 26, Popović 23p). U nedjelju igraju s BiH.

U utakmici iskupljenja za nespretan poraz od Makedonije, Hrvatska je nadvisila Crnu Goru (87:81) i s drugom pobjedom vratila izglede za prolaz u drugi krug Eurobasketa. Uz veliku predstavu prvog centra Ante Tomića (26 koševa, 8 skokova, četiri asistencije) i briljantne snajperske dionice Marka Popovića (23 koša, sedam trica) vidjeli smo i protok lopte kakav smo dugo čekali. Ilustrira ga čak 26 asistencija od kojih je 12 potpisao Dontaye Draper. Tamnoputi Cedevitin razigravač pokazao je da i mi Amerikanca za utrku imamo.

 

 

Tomić nikad bolji

 

Njegov značaj uvidio je i crnogorski izbornik Dejan Radonjić:

 

- Presudan trenutak bio je kada je, 80-tak sekundi prije kraja, Draper promašio šut i uhvatio tu loptu. Mi smo bili u nizu 7-0, a Hrvatska u napadačkom grču.

 

Odmah potom četverominutni post prekinuo je Tomić (na dodavanje Popovića), a važnu loptu u napadu uhvatio je i Žorić. Pomalo netipičnu defenzivnu ulogu odigrali su krilni centri Markota, Andrić i Žorić. Hrvatski izbornik Joke Vranković hrabro se odlučio da NBA centra Pekovića (samo 9 koševa) čuvaju od njega tjelesno slabiji, ali pokretljiviji igrači. Ovako je to objasnio:

 

- Od njih smo dobili mobilnost, živost, energiju. Insistirali smo i na utakmici s većim brojem koševa, jer da se igralo na 60 koševa izgledi bi nam bili manji.

 

 

U Kaunasu veća podrška

 

Glavni strateški plan je uspio, naši su pretrčali nešto teretnije Crnogorce. O tome je pričao i igrač utakmice Ante Tomić:

 

- Bolji smo na otvorenom terenu, taj stil nam odgovara. Uz Drapera kada prijeti prodorima i vanjskim šutom.

 

Tomić je ustvrdio da mu je ovo najbolja utakmica u reprezentativnom dresu pri čemu i on smatra da je obrana na Pekoviću bila krucijalna:

 

- Tu smo primjenili to kako je Makedonija igrala obranu protiv njega. Koncepcijski rizik je bio da njihovim četvorkama damo više prostora jer od njih samo Bjelica prijeti šutom. Zaustavili smo i Dašića, vrlo talentirana igrača, ali nervozna kada ga se pritisne.

 

Domaća publika sinoć je navijala za Hrvatsku. Dobrim dijelom i zbog Žalgirisova pojačanja Marka Popovića koji je jučer zavrijedio ovacije. Skandirali su mu “Marko, Marko” i “Visi Kauno Zalgirio fanai” (“Svi Žalgirisovi navijači”).

 

Ako se dokopamo Kaunasa, dakle četvrtfinala, tamo bi ta podrška trebala biti još veća. No, nismo mi još ništa napravili, moramo se i te kako pripaziti BiH. Treba sada biti pametan jer su ih Finci razmontirali i tražit će priliku za iskupljenje protiv nas – naglasio je Pop.

Komentara 15

MI
mirUsvijetu
22:10 03.09.2011.

\"Košarkaši lako s Crnom Gorom\"? Tko bi rekao da još do zadnje minute nije bilo ništa gotovo ...Ili su kriteriji drastično smanjeni, pa smo od reprezentacije koja cilja na medalju došli do one koja pobjedu od par koševa razlike smatra super pobjedom...

Avatar double_D
double_D
22:28 03.09.2011.

LOL osim preglupog naslova, upala mi je u oko i rečenica: \"U nastavku su se naši ponovo ODLIJEPILI NA TRI RAZLIKE te mirno priveli susret kraju.\" da odlijepili na 3 razlike...smijeh i suze :)))

OB
-obrisani-
08:15 04.09.2011.

Hrvatska igra kao tornado, super igrači, fantastičan trener i imate sjajan balkanski vanka EU savezni štimung unutar ekipe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije