Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI EL CLASICO

Tomić zabio 23, ali nije mogao sam protiv Barce

Ante Tomić
AFP
30.03.2010.
u 23:15

I u trećem susretu četvrtfinalne serije protiv Barcelone, Ante Tomić je bio glavna napadačka opcija Real Madrida. Međutim, nije mogao sam protiv Katalonaca koji su slavili 84:73 i poveli sa 2-1.

Kada je Ricky Rubio nakon slavlja Reala u drugom susretu sjeo na parket i tugovao, znalo se da će u Madrid stići motiviran. Slično je razmišljao i Juan Carlos Navarro, koji je s mlađim kolegom najveći dio posla odradio u prvom poluvremenu (31:46) i odveo Barcelonu na korak do Final Foura u Parizu.

Trener kraljevske momčadi Ettore Messina ponovno se okrenuo Anti Tomiću i uz pomoć razigravača Pabla Prigionija od hrvatskog centra dobio 23 poena (11/13 za dva, 1/2 slobodna bacanja), uz tri skoka, jednu asistenciju, ali i četiri izgubljene lopte.

Već je prva lopta išla na Tomića koji je iznudio prekršaj Erazema Lorbeka i otvorio listu strijelaca. Međutim, vidjelo se da je Barcin strateg Pascual posvetio puno više pažnje hrvatskom centru.

Dodatna pažnja je tek ponešto usporila Tomića, koji je ipak pronalazio načina kako doći do obruča i poentirati. Iskoristio je iskustvo i sposobnost Prigionija da iz pick'n'rolla dođe do boljih i kvalitetnijih pozicija.

Dok je kod Reala jedino Tomić uspijevao pogađati, Barcelona je uz Navarra (24 poena), imala i Jaku Lakoviča (13 poena), Mickaela (13 poena), kao i N'donga (9 poena).

Drugi dio je prošao u "vječnim" pokušajima Reala da nadoknadi gostujuću prednost, a najbliže su bili početkom posljednje dionice kada su Tomić i Llull pogodili za 54:61.

Barcelona je pokazala da je ipak prekvalitetna momčad da bi ispustila dvoznamenkasti plus u tako važnom susretu te pred četvrti susret (četvrtak) Katalonci imaju velikih 2-1. Najveću pomoć Tomić je imao u Llullu i Hansenu, koji su zabili po 11 poena, a Prigioni je dodao 10.

Komentara 1

ZU
zuba
23:55 30.03.2010.

bravo Ante....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije