Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Tomić osvojio šesto mjesto, Kralj više nije rekorder

Mladen Tomić
Krunoslav Petric/PIXSELL
12.09.2016.
u 19:06

- Zadovoljan sam nastupom jer je cilj bio ući u finale i baciti osobni rekord. Bio bih nezadovoljan da to nisam uspio.

Hrvatski atletičar Mladen Tomić osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru s novim osobnim rekordom 13,29 metara.

Njegov dosadašnji rekord iznosio je 13,00 metara, a u Riju ga je dva puta rušio. U petoj seriji je bacio 13,04, a u posljednjoj, šestoj 13,29 m. U jednom trenutku držao je četvrto mjesto.

- Šteta što natjecanje nije još malo potrajalo. Vjerujem kako bi bacio i dalje - kazao je 40-godišnji Vinkovčanin dodavši: 

- Zadovoljan sam nastupom jer je cilj bio ući u finale i baciti osobni rekord. Bio bih nezadovoljan da to nisam uspio.

Tomić, koji je član zagrebačkog AKOI Agrama je finale i tri nove serije izborio u posljednjem, trećem hicu bacivši kuglu 12,85 m pobijedivši devetoplasiranog Kineza Guofenga Kanga za samo jedan centimetar.

- Bilo je zaista napeto. Već sam se počeo spremati, mislio sam da je gotovo, no Kinez je bacio centimetar manje. To je skinulo jedan pritisak, pa mi je u završne tri serije bilo lakše bacati.

Tomiću su ovo bile treće paraolimpijske igre i svaki put je obarao vlastiti rekord. U Pekingu je bio peti u bacanju kugle, dok je četiri godine kasnije u Londonu bio šesti u bacanju kugle, te deseti u bacanju koplja. 

- Ja sam čovjek za paraolimpijske igre - kazao je sa smiješkom i dodao: 

- Šalim se, stvarno sam se dobro pripremio. Cijela sezona je bila kaotična jer nisam znao hoću li ići na POI ili neću. No, nakon što sam upao, opustio sam se i onda su dobri rezultati dolazili i na treninzima i sada u Rio de Janeiru - kazao je Tomić zahvalivši treneru Petru Klašnji.

- Hvala mu na svemu, on je jedan od rijetkih koji je vjerovao u mene da mogu ovako baciti.

Tomić je kao dvogodišnje dijete ostao bez lijeve noge u naletu vlaka, te ubrzo dobio protezu i nastavio normalnim životom. Zaposlio se na Vinkovačkoj televiziji, gdje još uvijek radi od 1996. godine. 

- Sada sam na godišnjem odmoru. Hvala im na potpori, što mogu ići na natjecanja i pripreme. Sada su bili izbori, pa slijede Vinkovačke jeseni gdje ima puno posla, a ja sam na godišnjem - kazao je Tomić koji je oženjen i ima kćer.

- Mladen je ostvario izvrstan rezultat, ušao je u finale i postavio osobni rekord. Konkurencija je izuzetno jaka, a naši sportaši svojim rezultatima dokazuju da su u vrhu paraolimpijskog sporta. Dokaz kvalitetnog rada njegovog trenera je činjenica da je na najvećem natjecanju u četiri godine popravio svoj osobni rekord za skoro pola metra - naglasio je atletski izbornik Tomislav Krističević.

Zlatnu medalju osvojio je svjetski rekorder Britanac Aled Davies bacivši kuglu 15.97 metara čime je postavio i novi paraolimpijski rekord kojeg je od Pekinga držao naš paraolimpijski prvak Darko Kralj s rezultatom 14,43. Drugi je bio Iranac Sajad Mohammadian (14,31), a treći Južnoafrikanac Tyrone Pillay (13,91).

- To je bilo očekivano jer dolaze mlađe generacije i ja im od srca čestitam jer znam koji se trud mora uložiti da bi se postigao veliki rezultat. Rekordi će i dalje padati, ali rušiti svjetski rekord pet hitaca za redom, kao što je meni uspjelo u Pekingu, bit će malo teže napraviti - poručio je Kralj iz Hrvatske čestitavši cijeloj našoj reprezentaciji na rezultatima koje postiže u Riju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije