Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE GLAVNI IGRAČ REALA

"Tomić bio Barcelonina noćna mora i vratio ponos Realu"

Ante Tomić
Pixsell
26.03.2010.
u 08:50

Hrvatska ima novu snagu pod koševima! Predstava kakvu je Ante Tomić pokazao u drugom četvrtfinalnom dvoboju Barcelone i Real Madrida potvrđuje da će mladi Dubrovčanin zasigurno biti jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije.

Zabio je bivši zagrebaš 22 poena (šut 10/15, slobodna 2/2), uhvatio pet skokova i upisao jednu asistenciju. Međutim, brojke ne opisuju koliko je Tomić izluđivao Barceloninu centarsku liniju ispunjenu zvijezdama poput Lorbeka, Vasqueza i N'donga.

"Najveći krivac za slavlje kraljeva bio je 23-godišnji Hrvat. Tomić je bio Barcelonina prava noćna mora", piše u izvještaju Marce.

Drugi španjolski sportski list, As, već naslovom potvrđuje koliku je ulogu imao naš centar - "Tomić vratio ponos Real Madridu".

Na službenim stranicama Reala Tomić je naveden kao najvažniji igrač u pobjedi (70:63) koja je četvrtfinalnu seriju izjednačila na 1-1.

"Tomić je već sad mnogo više od potencijala. Hrvatski centar je još jednom pokazao odličnu igru i polako postaje jedan od najvažnijih karika u momčadi", epiteti su za Messinina novog ljubimca.

Međutim, Ante je svjestan kako su napravili tek mali korak prema velikom uspjehu.

- Poslije poraza u prvoj utakmici znali smo da moramo dobiti drugu kako bi imali šanse za prolaz na Final Four. Vrlo sam sretan jer sam dobio priliku pokazati što mogu na najvišoj razini europske košarke. Zapravo me nitko na ovoj razini niti ne poznaje pa sam možda zato odigrao tako dobro. Nadam se da mogu još i bolje u idućim susretima - rekao je nakon susreta Tomić.

Uspjeli su Madrižani povesti od samog početka. Zadržali su Barcelonu na samo osam poena u prvoj četvrtini, a kada se u posljednjoj dionici počelo topiti maksimalnih plus 12, nisu odustali.

- Tomić je odigrao jako dobru utakmicu i potvrdio nam da smo pronašli i doveli iznimno kvalitetnog igrača zbog kojeg se isplati gledati u budućnost. Brzo je sazrio isto tako i brzo uči te smo jako sretni što smo ga doveli - sa smiješkom je komentirao trener Ettore Messina, dok je argentinski razigravač Prigioni dodao:

- Ante nam daje konstantnost na centarskim pozicijama i upravo je on karika koja nam je nedostajala. Nadam se da ćemo mu pomoći da bude još bolji.

Sljedeće dvije utakmice igraju se u Madridu, gdje bi Real s dvije pobjede osigurao plasman na Final Four Eurolige u Parizu. Međutim, Barcelona je moćna i najopasnija kada je ranjena. Bit će to veliki srazovi, a prvi je na rasporedu u utorak 30. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije