Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu

Tomasović i Hrgović u finalu superteške kategorije

boks
HBS
10.03.2012.
u 22:26

Prema riječima Izbornika Marija Šivolije-Jelice, prvaci u jednom dijelu kategorija izborit će vizu za Trabzon i olimpijske kvalifikacije.

Boksači BK Leonardo, nakon današnjih polufinala, u kojima su sa četiri pobjede dobili isto toliko finalista, vodeći su klub 22. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu za seniore koje se od 8. do 11. ožujka održava u Puli. Pred 400 gledatelja u dvorani Mirna, popularno zvanoj Pattinaggio, danas je odboksano 12 polufinalnih mečeva u kojima je domaćin BK Pula, sa tri izborena finala, trenutno drugi klub prvenstva. U Lakoj je Mirsad Ahmeti (Pula) lako prekidom u prvoj rundi izborio završnicu u kojoj mu se pridružio Stipan Prtenjača (Sesvete) pobjedom nad Njegačem (Velika Gorica).

Zagrepčanin Borna Katalinić (Lokomotiva) također je bio atraktivan u svojoj pobjedi prekidom u kategoriji do 69 kg. Drugi finalist je mladi Franko Antić (Leonardo) koji je slavio u odličnom meču sa Silviom Solnim (Kralj Tomislav) s kojim bi lako mogao biti najborbeniji par prvenstva.

U srednjoj Sanjin Pol Vrgoč (Pula) nakon pobjede nad Đurićem (Leonardo) u finalu se susreće s drugim predstavnikom kluba iz Dubrave Matejem Dujićem (Leonardo), koji je bodovno savladao iskusnog Brekala (Sesvete). Bojan Mišković (Rovinj) u poluteškoj je osigurao prvo finale za BK Rovinj, savladavši na bodove Galekovića (Velika Gorica).

Njemu u ring u finalu dolazi odlični Hrvoje Sep (Leonardo) koji je zasluženo pobijedio Osječanina Čepu. U teškoj kategoriji, Stjepan Vugdelija (Joker) se plasirao u finale preko Kadića (Gladijator). Drugi par Josip Bepo Filipi (Zlatna rukavica) i Marko Čalić (Pula) podigli su publiku na noge. Iz odlične borbe koja je obilovala sjajnim potezima kao pobjednik je izašao domaćin Čalić. Superteška polufinala iznjedrila su očekivano finale Marko Tomasović (Pit bull) i Filip Hrgović (Leonardo). U njega se Tomasović plasirao preko Kišićeka (Omega box), dok je Hrgović pobijedio Šimu Filipija (Zlatna rukavica).

Prema riječima Izbornika Marija Šivolije-Jelice, prvaci u jednom  dijelu kategorija će izboriti vizu za Trabzon, gdje će se u travnju održati posljednji kvalifikacijski turnir za
Olimpijske igre u Londonu. Doprvaci će biti rezerve, a pripreme reprezentacije počinju 16. ožujka u Puli i trajat će do samog odlaska u Tursku.

Sutrašnja finala prvenstva Hrvatske na rasporedu su od 11 sati u Puli, koja se ponovno pokazala kao odličan organizator.

PAROVI FINALA:
60 kg Mirsad Ahmeti (Pula) - Stipan Prtenjača (Sesvete)
64 kg Danijel Vekić (Petar Zrinski) - Mate Rudan (Pit bull)
69 kg Borna Katalinić (Lokomotiva) - Franko Antić (Leonardo)
75 kg Sanjin Pol Vrgoč (Pula) - Matej Dujić (Leonardo)
81 kg Bojan Mišković (Rovinj) - Hrvoje Sep (Leonardo)
91 kg Stjepan Vugdelija (Joker) - Marko Čalić (Pula)
+91 kg Marko Tomasović (Pit bull) - Filip Hrgović (Leonardo)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije