Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJEPAN TOMAS

Mandžukić je najbolji, a Šimunićeva kazna šokantna

Stjepan Tomas
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
21.12.2013.
u 11:15

– Skautiram igrače za svoj bivši klub Rubin. Ostao sam s njima u odličnim odnosima pa pratim igrače za njih već tri godine

Kao igrač naputovao se svijetom, no izgleda da su mu putovanja ostala u krvi. I sad je često na putu, no ne kao nekad, ipak je više kod kuće.

– Skautiram igrače za svoj bivši klub Rubin. Ostao sam s njima u odličnim odnosima pa pratim igrače za njih već tri godine. I na ovim našim područjima, ali i po Europi. To je nekakav prijelazni posao nakon igračke karijere – kaže Tomas.

Ako je ovo prijelazni posao, koji je onda sljedeći?

– A vidjet ćemo, možda budem trener. Idem na trenersku akademiju, sad sam na predavanjima za A-licenciju.

U trenerske vode krenuli su i igrači s kojima ste igrali, u Dinamu su sad “šefovi” postali Zoran Mamić, Damir Krznar i Igor Cvitanović.

– To su dečki iz moje generacije, zaslužili su priliku. Zoki je dugo razmišljao bi li se prihvatio tog posla. Sad kad je ipak odlučio, treba mu dati priliku, podršku i nešto vremena. U Maksimiru je cilj Liga prvaka pa ćemo o Zokijevoj uspješnosti moći suditi nakon kvalifikacija sljedećeg ljeta.

No ni naslov prvaka nije baš lako osigurati, čini se teže nego prošlih godina.

– Liga od deset klubova znatno je podignula kvalitetu, svi se za nešto bore i puno je neizvjesnije. Ipak, Dinamo je bolji od ostalih. Čak i kad nije izgledao dobro kao momčad, znao je utakmice riješiti zbog kvalitetnih pojedinaca. No Hajduk je pokazao dosta toga dobroga, a posebno me veseli taj riječki projekt. Sve nas mora oduševiti njihovo europsko izdanje.

Bivši hrvatski reprezentativac zadovoljan je plasmanom na SP.

– Nakon utakmice u Zagrebu s Islandom dojam je ipak dobar. Izišli smo iz one crpe rupe u kojoj smo se nalazili u dijelu kvalifikacija.

No nakon te utakmice vuku se repovi zbog Josipa Šimunića i njegova skandiranja.

– Kazna je šokantna, prevelika. Nadam se da će žalba nešto riješiti, ne bih volio da na ovakav način završi sjajnu karijeru.

Hrvatska će u Brazilu igrati s domaćinom te Kamerunom i Meksikom. Tomas je igrao protiv Meksika na SP-u 2002. u Japanu.

– Mislim da smo izvukli solidnu skupinu, možemo se nositi s Kamerunom i Meksikom. Te 2002. bili su iznenađujuće dobri, nisam mislio da su tako jaki. Mislim da sad nisu tako dobri, ali moramo ih dobro proučiti da ne bi bilo iznenađenja.

Tomas je objasnio zašto je Mandžukiću dao najviše glasova u izboru nogometaša godine:

– Dvojio sam između Modrića i Mandžukića, obojica igraju u klubovima gigantima. Više volim Lukin nogomet, on se nametnuo kao nositelj igre Reala, igrač koji tamo ima najveću minutažu, njegov je nogomet lucidan i zato bih dao najviše glasova njemu kad bi o dojmu bila riječ. No prevagnuli su Mandžini golovi i svi ti trofeji koje je osvojio s Bayernom – zaključio je Tomas.

Tomasovi nogometaši godine:

Mario Mandžukić (Bayern) 10 bodova

Luka Modrić (Real Madrid) 9

Ivan Rakitić (Sevilla) 8

Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 7

Stipe Pletikosa (Rostov) 6

Darijo Srna (Šahtar) 5

Ivica Olić (Wolfsburg) 4

Mateo Kovačić (Inter) 3

Dejan Lovren (Southampton) 2

Leon Benko (Rijeka) 1

Tomasove nade godine:

Ivan Močinić (Rijeka) 5

Mario Pašalić (Hajduk) 4

Alen Halilović (Dinamo) 3

Marcelo Brozović (Dinamo) 2

Marko Pjaca (Lokomotiva) 1

Komentara 2

HR
hr76
15:00 21.12.2013.

Nemoj rukom, Tomas! Ne rukom...

IS
istri
18:27 21.12.2013.

samo jedan komentar. pa i nema sto dalje komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije