Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo pojačanje

Tomas iz Ulkera stigao u - Cedevitu

'05.09.2010., Zagreb - Povratak hrvatske kosarkaske reprezentacije sa svjetskog prvenstva u kosarci koje se odrzva u Turskoj. Hrvatska reprezentacija ispala je u osmini finala. Marko Tomas Photo: Davo
'Davor Puklavec/PIXSELL'
07.08.2012.
u 16:25

Cedevita u novu euroligašku sezonu kreće znatno jača jer je u utorak jednogodišnji ugovor s klubom iz Doma sportova potpisao hrvatski košarkaški internacionalac, reprezentativac Marko Tomas

Nakon Andrića, trener Maljković imat će još jednog standardnog člana reprezentacije koji iza sebe ima nastupe na Europskom prvenstvu u Litvi 2011., Španjolskoj 2007. i SiCG 2005., na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. i Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Posljednje dvije sezone igrao je u Turskom Fenerbahče Ulkeru, iz kojeg prelazi u Cedevitu.

– Mi smo rekli da ćemo se ozbiljno pripremiti za novu sezonu i to činimo. Tomas je veliko pojačanje, jako smo ga željeli vidjeti u klubu, a sada se sve realiziralo tako da mu svi zajedno želimo dobrodošlicu – rekao je sportski direktor KK Cedevita Matej Mamić.

– Na Tomasu ne stajemo, pred dogovorom smo s još nekolicinom igrača i očekujte još iznenađenja ovih dana.

Tomas će u ponedjeljak stići u Zagreb te od starta sudjelovati u pripremama za novu sezonu jer je jedan od reprezentativaca koje je izbornik Repeša poštedio od nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013.

– Stvarno sam zadovoljan što smo finalizirali pregovore i što sam od danas član Cedevite. Iako nismo zatvorili roster, otprilike znam kakva će biti momčad i to me, između ostalog, privuklo da se vratim u Zagreb. Ciljevi su znani, trofeji u Hrvatskoj i, nadam se, u regiji, dok je za Euroligu prerano govoriti. Znat ćemo više pred početak.

Tomas posebno ističe ugled i trenerske kvalitete Bože Maljkovića, a to ga je također privuklo u Cedevitu.

– On me i doveo u Real, vodio u sezoni '05./'06. kada sam igrao možda najbolju košarku u karijeri. Razgovarali smo dosta uoči mog dolaska u Cedevitu i sigurno je i on razlog moga dolaska u klub iz Doma sportova.  

– Pratio sam proteklih godina razvoj Cedevite koja je, eto, dogurala do Eurolige. Znam da ljudi koji vode klub imaju velike ambicije i to je vidljivo kroz rezultate koji rastu iz godine u godinu. Napreduje se krupnim koracima i vjerujem da će i nova sezona donijeti kvalitetni iskorak za klub, naravno, i kroz moj angažman. Vjerujem da mogu igrati na visokoj razini. Euroliga je uvijek izazov. Imamo jaku skupinu, sve redom klubovi s velikim proračunima. Oni uvijek slažu momčad koja može doći do kraja, ali znaju imati i kikseve. Neće nam biti lako, ali dobro ćemo se pripremiti, uz kvalitetni roster, pa ćemo vidjeti koliko možemo u takvoj konkurenciji.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
pelinkovac
18:18 07.08.2012.

haaa,al tedeski trosi pare na polu igrace koji nisu spremni ni za tursku ili rusku ligu pa ih dovodi nazad u hrvatsku sa parama koje je isti tajkun pokrao od radnika Cetinske Krajine.A svedno nikakvog efekta nema sa dovodzenjem ovog lika,mozda je dobar za nasu ligu a za euro moze samo kokice jesti i gledat kako grci zabijaju trice i uzimaju prvaka europe..a ti Emile i dalje lupaj milione koje si prije toga sa svojim tatom Svetozarom pokrao narodu cetinske krajine,gade jevrejski.

JA
JackRussell
19:09 07.08.2012.

logot@ svakakvih poremećenih likova ima po ovim forumima, a ti su u samom vrhu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije