Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita na valu

Tomas: Gelabale je zaista nevjerojatan igrač

'15.11.2012., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, skupina C, 6. kolo, KK Cedevita - Zalgiris Kaunas.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
16.11.2012.
u 19:24

BRACEY WRIGHT 
Nisu se dogodile nikakve čarobne promjene, samo smo pronašli ritam.

\"Bilo bi nezrelo likovati nakon dvije uzastopne pobjede u Euroligi kao što ni nakon četiri uzastopna poraza nije bilo razloga za drvlje i kamenje po nama.\" Ustvrdio je to Cedevitin Amerikanac Bracey Wright, dan nakon velike pobjede nad dosad nepobijeđenim Žalgirisom, u susretu rijetko viđene dramatike u završnici (108:106).

Nakon niza skromnih nastupa, Bracey Wright je dospio na listu igrača čija se stvarna vrijednost počela propitivati. No, Wright je potom donio tricom pobjedu protiv Igokee, a zatim je pogodio i dvije važne trice u završnici okršaja s litavskim prvakom.

- Nisam imao saznanja da sam na bilo kakvoj listi igrača koje bi klub mogao mijenjati. Ja sam šuter i nekad moji šutevi ulaze, a nekad ne. Inače, nisu se u momčadi dogodile nikakve čarobne promjene, mi smo samo pronašli svoj ritam.

Sada i Wright igra obranu

Kad je Wright posrijedi, manje je bio sporan njegov šuterski rang, a više njegova obrana. No, i to se promijenilo. Čini se da je tu puno pomogao oporavak Tomasa.

- Wright sada igra i puno bolju obranu, a to je bio veliki problem ove momčadi. Kada netko daje 100 posto, onda se i drugi trude jer im je valjda neugodno - ustvrdio je igrač koji je impregnirao Cedevitinu defenzivu.

I Tomas je ostao zadivljen Wrightovom sposobnošću da kreira šut i dalekometno zabija. Još više je oduševljen mogućnostima Gelabalea.

- On je neviđeni talent. Ima ga svuda, a ne radi gluposti. S obzirom na to da je i on posljednjih godina imao problema s ozljedama, jako mi je drago zbog njega. Maljković ga je doveo za plaću kakvu ima fizioterapeut u Realu, no sada vrijedi puno više. Volio bih da ga klub zadrži kada mu istekne ugovor jer nam daje dimenziju više. Gelabaleu već sada ne nedostaje ponuda iz drugih euroligaških klubova.

- Bilo bi mu bolje da ostane kod nas jer ovdje će igrati puno, a u nekom jačem klubu morat će se i opet boriti za mjesto.

Odlazi li Gelabale?

U klubu strahuju da neće moći odgovoriti Gelabaleovim zahtjevima, a i žao im je što pokraj njega minutažu gubi mladi Luka Babić. Predsjednik Mladen Veber nam je kazao da još nije donio odluku, da mora vidjeti kojim će se tempom u formu vraćati Marko Tomas i kako će ostali igrati.

Poput Tomasa, i trener Maljković je za Gelabaleov ostanak. A što je pak s trenerovim statusom? Nakon tri kiksa u ABA ligi (Split, Zadar, MZT Skopje) propitivana je i njegova trenerska vrijednost. No, s ove dvije euroligaške pobjede Maljkovićev status je puno čvršći. Ali samo do nedjelje kada slijedi nova regionalna utakmica koju su cedevitaši obično gubili nakon velikih euroligaških predstava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije