Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Mogu li plinari do prve pobjede ove sezone u elitnom natjecanju?

03.11.2019.
u 15:38

Zagrebaši će gostovanje kod Elveruma ući u seriju od četiri utakmice nakon kojih će se puno toga znati o plasmanu u osminu finala

Rukometaši PPD Zagreba večeras gostuju u Elverumu kod istoimenog domaćina. Riječ je o susretu šestog kola elitne skupine A Lige prvaka.

Obje momčadi nemaju nijedan osvojen bod u prethodnih pet utakmica pa je za obje momčadi ovaj susret od velike važnosti.

1/5

– Ljudi iz Elverumu vjerojatno razmišljaju kao i mi – konačno im dolazi susret u kojem mogu osvojiti prve bodove. Elverum bi se eventualnim porazom od nas gotovo oprostio od plasmana u osminu finala Lige prvaka. Norvežani su momčad protiv koje konačno možemo igrati a da se možemo nadati pobjedi u Ligi prvaka. Konačno nemamo nijednog ozlijeđenog igrača i znamo da moramo odigrati na visokom nivou ako želimo pobjedu. Ovo nam je prilika u kojoj moramo dati sve od sebe i napravit ćemo sve da se vratimo kući nepobijeđeni – rekao je Veselin Vujović, trener „plinara“.

Vujović: Trebaju nam vratari

Zagrebaši će gostovanje kod Elveruma ući u seriju od četiri utakmice nakon kojih će se puno toga znati o plasmanu u osminu finala. Naime, u te četiri utakmice po dvaput igraju (doma i u gostima) protiv Elveruma i Celja, momčadi s kojima se nadmeću za šesto mjesto koje vodi među 16 najboljih momčadi.

– Imamo dovoljno kvalitete i znanja da večeras pobijedimo. Ono što će nam biti najbitnije protiv Elveruma – zaustaviti njihovo brzo trčanje, njihovu brzu loptu u napadu. Velika stvar bit će ako nam vratari budu imali svoj dan – zaključio je Veselin Vujović.

Zanimljivo je da je PPD Zagreb jako malo puta igrao protiv norveških momčadi u Ligi prvaka. Igrali su triput protiv Sandefjorda te jednom protiv Fyllingena.

Posljednji su put u Norveškoj gostovali prije deset godina kada su pobijedili Fyllingen sa 29:22. Od ukupno osam utakmica protiv norveških momčadi izgubili su tek dvaput.

– Sad kreću utakmice u kojima možemo i moramo tražiti prve bodove u Ligi prvaka. Bit će jako teško u Elverumu jer oni igraju jako brzo. Morat ćemo biti jako koncentrirani u vraćanju u obrani i ne smijemo im dozvoliti velik broj laganih pogodaka. Ako im spriječimo te brze kontre, imat ćemo veliku priliku da ih svladamo. U obrani ćemo morati igrati prilično agresivno kako bismo im onemogućili brzi protok lopte. Uvjeren sam da smo se ovaj tjedna dobro pripremili i optimist sam što se tiče večerašnjeg susreta. Osjećam da smo sve bolji iz dana u dan, treninzi su sve bolji – rekao je Zlatko Horvat, kapetan momčadi, koji će i večeras morati zaigrati na mjestu desnog vanjskog pucača. Barem veći dio susreta jer će svoju minutažu na toj poziciji vjerojatno dobiti oporavljeni Vekić, ali i Slovenac Hrastnik.

Prekompliciran put

Željko Tomac, pomoćni trener norveške reprezentacije, mislio je otići na utakmicu u Elverum, no odlučio ju je ipak gledati na TV-u.

– Elverum je prilično daleko od mog Trondheima. Morao bih ići avionom do Osla pa onda autobusom. Odlučio sam ostati u Trondheimu gdje je jučer otvorena nova dvorana sa 7000 mjesta za potrebe Europskog prvenstva sljedeće godine. Što se tiče susreta Elveruma i PPD Zagreba, mislim da hrvatski prvak ima jako dobre izglede za pobjedu. Norvežanima nedostaje njihov najbolji igrač, a ono što „plinari“ nikako ne smiju jest podcijeniti ih – rekao je Tomac.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stimo
20:10 03.11.2019.

kako ne pa imaju sveskog trenera😎😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije