Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK SE MOŽE

To je pothvat! Hrvatski biznismen ušao na američko tržište!

Orsat Zovko
Foto: Goran Kovacic/pixsell
08.02.2016.
u 16:40

'Gotovo sam dvije godine radio na dovođenju najbolje svjetske borilačke promocije u Zagreb. Mnogobrojne analize i uvjeravanja konačno su urodila plodom.'

Proteklih su tjedana u Zagreb stizale raznorazne UFC-ove ekipe kako bi dogovarali detalje o pripremama i produkciji prve hrvatske priredbe najveće svjetske organizacije slobodne borbe što će se 10. travnja održati u hrvatskom glavnom gradu. Tom prilikom glavnu potporu dobili su od Fight Channela i njegova vlasnika Orsata Zovka, koji je zasigurno jedan od najzaslužnijih osoba da hrvatski MMA poklonici mogu vidjeti neke od najboljih svjetskih boraca u zagrebačkoj Areni.

Čak 46 priredbi godišnje

– Gotovo sam dvije godine radio na dovođenju najbolje svjetske borilačke promocije u Zagreb. Mnogobrojne analize i uvjeravanja konačno su urodila plodom. Rezultati Cro Copa, Stipe Miočića, ali i borilačkih legendi poput Parlova i Mavrovića samo su bili dodatni argument mojoj priči od samog početka da je naša metropola idealna destinacija za UFC u ovom dijelu Europe.

Pitamo Orsata hoće li to biti vrhunac njegove producentske karijere bez obzira na to što neće imati toliki organizacijski udjel kao i na K-1 i Glory priredbama?

– Ne, po meni je puno teže napraviti FFC priredbu u SAD-u, a mi ćemo ih do kraja godine raditi šest. Najveći test moje producentske karijere bit će 22. travnja u Springfieldu u Massachusettsu, a popravni 4. lipnja u Daytona Beachu. Nakon toga ili smo izborili svoje mjesto među desetak najboljih svjetskih promocija ili ćemo ostati samo jedna od onih koja je to pokušala. U 2016. smo napravili korak dalje u produkcijskom smislu. Potpuno novi izgled, moćniji svjetlosni, scenski i grafički elementi doprinijeli su da FFC izgleda kao vrhunski svjetski proizvod. Da bi ostvario svoj novi poslovni san, Orsat se preselio u Los Angeles, gdje je u West Hollywoodu iznajmio stan, a u Sunset Boulevardu otvorio ured. Zapravo, Orsat je u Grad anđela preselio i sjedište tvrtke FFC, a osim produkcijske kuće, tamo će biti sjedište i satelitskog kanala za cijeli svijet specijaliziranog za borilačke sportove (Fight Channel World).

– Već sam zaposlio troje ljudi, a među njima i odvjetnika. Prošle godine deset posto udjela prodao sam producentskoj kući Hoplite, vlasnika Jona Smitha, a tri mjeseca poslije oni su osvojili nagradu Emmy, što je doprinijelo da nam se sada neka vrata lakše otvaraju. Moj tim u Zagrebu, predvođen Markom, Nikolinom i Lorisom i dalje će raditi europske priredbe FFC-a, a ja ću s američkim partnerima raditi u SAD-u, pri čemu će mi desna ruka biti Gabriel Krstanović, Hrvat koji gotovo 20 godina živi u Vegasu i sad se zbog ugovora s FFC-om preselio u L. A. Ovo što ja radim posve obični poslovni ljudi ne rade jer oni imaju biznis unutar nekih granica normale, a mene su uvijek interesirali izazovi i pomicanje tih granica. Priznajte da baš nije uobičajeno da tvrtka iz Hrvatske radi borilačke priredbe u Americi i pri tome otvori i satelitski TV kanal u Los Angelesu. U ovom trenutku smo jedina europska produkcijska tvrtka koja, osim Europe, i u Americi istovremeno radi MMA i kikboks priredbe.

Premda je poznat po tome da većinu priredbi radi isključivo sa svojim ljudima, UFC će se ovaj put koristiti uslugama Fight Channela i velikim Orsatovim produkcijskim iskustvom.

– UFC ima nevjerojatan produkcijski tim i surađivati s njima još je jedno golemo iskustvo za Fight Channel i mene osobno. Oni su priča za sebe, svemirski brod koji trebate vidjeti i doživjeti. Napraviti godišnje 46 priredbi po cijelom svijetu, nekad i po dvije, tri priredbe u istom vikendu, i to na različitim kontinentima svrstava ih u kategoriju nedodirljivih u ovom poslu.

Zasad bez Miočića u Zagrebu

Premda Hrvatska priželjkuje vidjeti uživo američkog Hrvata Stipu Miočića, ovom prilikom 10. travnja u Zagrebu vidjeti ga na djelu nećemo.

– Da je izgubio od Arlovskog, onda bi bili veliki izgledi da se on bori sada u Zagrebu, no kako je pobijedio, to će biti vrlo teško. Bilo je kombinacija da se Stipe bori u Zagrebu za status prvog izazivača, no s obzirom na to da mu je predsjednik UFC-a Dana White obećao borbu za naslov, ona ne može biti u Zagrebu. Zbog vremenske razlike i važnosti američkog tržišta teško je bilo očekivati da se meč za svjetsku titulu održi u Hrvatskoj – zaključio je Orsat.

>> UFC objavio cijene ulaznica za event u Zagrebu!

Komentara 1

SE
Sejo
18:43 08.02.2016.

Znaci UFC u Zagrebu a FFC u Americi.Jedino mi nije jasno ,da li ce FFC koristiti balkanske borce tamo ili ce uzeti neke americke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije